van der Horst

Peugeot 208 GTi Racing Experience recruteert piloten on line

In het kader van de lancering van de 208 GTi presenteert Peugeot de 208 GTi Racing Experience. In acht Europese landen gaat het merk via internet, en tot 3 februari, op zoek naar jonge piloten met een licentie. De inzet? Ambassadeur worden van de 208 GTi in één van de mooiste wedstrijden ter wereld: de 24u van de Nürburgring 2013!
  • Powercars
Voor het eerst lanceert Peugeot een online recruteringscampagne voor piloten, in acht Europese landen waar reikhalzend wordt uitgekeken naar de 208 GTi: Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Italië, Nederland en Zwitserland.

Doelgroep zijn piloten met een geldig rijbewijs, die al minstens twee jaar houder zijn van een nationale of internationale licentie. Om te kunnen deelnemen aan de nationale preselecties, die worden georganiseerd in de tweede helft van februari, hoeven kandidaten zich enkel bij de eerste 400 (per deelnemend land) in te schrijven op de website www.208gtiracingexperience.peugeot.com.

De vijf snelste piloten uit elke nationale preselectie worden uitgenodigd op de internationale finale, op 4 maart 2013,op het circuit van La Ferté Gaucher in Frankrijk. Aan het eind van die dag zijn de acht ambassadeurs van de 208 GTi (één per land) bekend. Zij gaan tijdens de eerste drie manches van het VLN-kampioenschap aan de slag op de Nürburgring Nordschleife, en na die leerschool worden ze alle acht officiële piloten tijdens de 24u van de Nürburgring 2013 in een nagelnieuwe 208 GTi van Peugeot Sport. Deze auto wordt speciaal ontwikkeld voor deze wedstrijd in de werkplaatsen van Peugeot Sport, op basis van onderdelen van de 208 R2, 208 Type R5 en RCZ Racing Cup.

Peugeot press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 29 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons