van der Horst

Porsche Francorchamps Days 2013: Voorbeschouwing van de organisatoren

De 13de Porsche Francorchamps Days vinden plaats in Spa van 17 tot 19 mei aanstaande. Dit jaar staat er ook een prestigieus ‘Concours d’Elégance’ op het programma. Een evenement dat u absoluut niet mag missen!
  • Powercars
Ieder jaar zakken meer dan 10.000 liefhebbers af naar het circuit van Spa-Francorchamps voor een van de meest vermaarde Porsche-meetings ter wereld : de Porsche Francorchamps Days. Gedurende een lang weekend wordt het mooiste circuit ter wereld voor Porschisten en gepassioneerde autoliefhebbers immers het centrum van de wereld.

Uiteraard bieden de Porsche Francorchamps Days aan de liefhebbers van sterke sensaties de kans om de Raidillon te lijf te gaan, of zich te wagen aan de beklimming van Les Combes, de afdaling naar Blanchimont of de bocht van La Source.

Deelnemen kan in drie categorieën:
  • Fun (voorbehouden voor piloten met weinig ervaring)
  • Sport (voor ervaren piloten)
  • Racing (reeks voorbehouden voor doorgewinterde piloten; homologatie verplicht)
Op zondag wordt een categorie ‘Classic’, voorbehouden voor standaard Porsches van voor 1989, aan het programma toegevoegd… zonder de beroemde Parade JC Cartier te vergeten, waaraan jaarlijks circa 600 Porsches deelnemen!

Een nieuwigheid in het programma van 2013 is het Concours d’Elégance – een eerbetoon aan de 50e verjaardag van de 911 – dat plaatsvindt op zaterdag 18 mei. Deze wedstrijd is voorbehouden voor het topmodel van Porsche en wil het publiek laten kennismaken met de rijkgevulde geschiedenis van de 911. De 50 geselecteerde wagens zullen worden onderverdeeld in vier categorieën:
  • RS (2.7 tot 993)
  • Turbo (930 tot 993)
  • Speedster – Cabrio – Targa van ouder dan 20 jaar
  • De mooiste Porsche uit 50 jaar geschiedenis
Naast de activiteiten op het circuit krijgt u ook de gelegenheid om de nieuwigheden van het gamma te ontdekken, die opgesteld staan in de Porsche Village, en kennis te maken met de accessoires uit de collectie Driver’s Selection by Porsche Design.

Zoals ieder jaar is ook de ‘Service Clinic’ weer van de partij, met technische bijstand voor de deelnemers. En last but not least: wilt u uw Porsche een persoonlijke toets geven? Ga dan eens langs bij de adviseur van de ‘Porsche Fitting Lounge’, die u begeleidt en adviseert en samen met u de Porsche van uw dromen samenstelt!

Afspraak op 17, 18 en 19 mei 2013 op het Circuit de Spa-Francorchamps voor een onvergetelijke Porsche-ervaring!

D'Ieteren Porsche Import



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 23 april 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons