van der Horst

Startnummer 1 voor First Motorsport met Longin/Beliën

Frank Beliën - Bert Longin - Jo Jamers
Frank Beliën - Bert Longin - Jo Jamers
Prime time voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens het FIA World Endurance Championship weekend op Spa-Francorchamps. Het aftellen naar de eerste race is begonnen. Het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge begint direct met een hoogtepunt dankzij de prominente deelname aan het FIA World Endurance Championship op Spa-Francorchamps, het eerste weekend van mei. Prominent, want tijdens dit aansprekende evenement zal de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2 sprintraces en 1 race met rijderswissel kunnen rijden. Maar liefst twee van deze races worden verreden op de daadwerkelijke race-day van het FIA WEC op zaterdag en staan daardoor volledig in de belangstelling van publiek en pers.
Nog voor het zover is kan de eerste winnaar van ons debuutseizoen reeds gekroond worden. Door zich direct na de Belgische informatieavond, gehouden begin februari bij de Belgische Porsche importeur D’Ieteren, te verbinden aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verwierf Jo Jamers met zijn team First Motorsport het recht om het seizoen met startnummer 1aan te vangen. Het rijdersduo wat voor hem dit startnummer zal gaan verdedigen bestaat uit Bert Longin en Frank Beliën, samen al eens winnaars van de 24 uur van Zolder. In de komende 2 weken zullen we meerdere team en rijder combinaties bekend kunnen maken.

Voor coureurs die graag doorgroeien in de Porsche merkencups is er tevens interessant  nieuws te melden. Voor 2013 heeft Porsche het ‘International Cup Scholarship Programme’ bekend gemaakt. Via dit programma wordt er, middels een shoot-out aan het einde van het seizoen, een rijder gekozen die met financiële ondersteuning van Porsche deel kan nemen aan de Porsche Supercup in 2014. Hoewel directe selectie voor dit programma voorbehouden is aan Carrera Cup deelnemers, maken opvallende rijders in de GT3 Cup Challenge Benelux kans op selectie middels een zogeheten wildcard.

Bandenleverancier Continental meldde ons dat de productie van het rubber voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux inmiddels in volle gang is en verwacht wordt dat de banden aan het einde van deze maand beschikbaar zullen zijn. Hoewel deze productie plaatsvindt in Amerika is het interessant te melden dat het gaat om een volledig nieuw ontwikkelde band, ontworpen door de ingenieurs van Continental in Duitsland en op basis van specifieke ontwerpeisen zoals opgelegd door Porsche Motorsport, die de band getest en goedgekeurd hebben.

Porsche GT3 Cup Challenge press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 7 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons