van der Horst

Q1 Trackracing succesvol in Porsche Sprint Challenge Benelux en goed voor podiumplaats in Belcar Endurance Championship

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Goed een week geleden verstevigde Q1 Trackracing zijn leiderspositie in de tussenstand van de Porsche Carrera Cup Benelux, maar het Limburgse team presteerde ook in andere series in de loop van de maand september sterk. Bovendien wacht er de rijders en teamleden van Q1 Trackracing nog een erg intens najaar, met finales op diverse fronten.
  • LTF
Begin september verzamelden heel wat racende Porsche op het circuit van Francorchamps voor een onuitgegeven 12-uursrace voor Porsche 992 GT3 Cup en in het voorprogramma was het tijd voor de vierde van de vijf manches van de Porsche Sprint Challenge Benelux. Philippe Wils en Nicolas Vandierendonck verdedigden er de kleuren van het Belgische team, met meteen een zege voor nieuwkomer Wils in de eerste afspraak van de dag. De tweede race volgde enkele uren later en Wils en Vandierendonck mochten als tweede en derde naar het algemene podium en pakten voor Q1 Trackracing ook de dubbel in de klasse 992 AM. Philippe Wils is zo op één meeting van het einde, op 9 oktober op Circuit Zandvoort, niet alleen leider in de puntenstand van de klasse 992 AM, hij leidt ook in de algemene puntenstand van het kampioenschap.
 
Afgelopen weekend was het dan tijd voor de op één na laatste meeting van het Belcar Endurance Championship, met één Porsche 992 GT3 Cup van het team, met achter het stuur de leider in de Porsche Carrera Cup Benelux, Dirk Schouten en Nicolas Vandierendonck. De deelnemers trokken daarvoor naar L’Anneau du Rhin in de Franse Elzas, een omloop met snelle stukken, technische gedeelten en enkele bochten waar durf en kunnen samenkwamen. In die context zette Dirk Schouten op zaterdagochtend de Porsche 992 GT3 Cup van Q1 Trackracing op de polepositie. Schouten zou later in de wedstrijd ook nog de snelste rondetijd laten noteren. In de race had Q1 Trackracing een kans op de zege, maar een late Full Course Yellow gooide roet in het eten en het duo werd uiteindelijk derde.
 
Komend weekend zet Q1 Trackracing koers naar Barcelona voor de voorlaatste race van de GT Cup Open, waarin het team opnieuw vier Porsche 992 GT3 Cup inzet.
De inzet is hoog, want we hebben zowel algemeen als in de klasse ‘AM’ als bij de teams zicht op de titel en de ereplaatsen”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “Het zal er om spannen in Barcelona en uiteraard ook tijdens de finale van het kampioenschap, tijdens het weekend van 20 oktober in Monza. Daarnaast is er het zeer aantrekkelijke weekend van 12 en 13 oktober op Circuit Zolder, met de finales van de Porsche Carrera Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship. In de Porsche Carrera Cup Benelux leidt Dirk Schouten in onze kleuren en bezetten we ook de eerste plek in het teamkampioenschap. Het wordt alvast een hete herfst!”

Persbericht Q1 Trackracing



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons