van der Horst

Rafael Camara pakt FRECA titel in Barcelona, Wharton wint beide races

FRECA Barcelona
FRECA Barcelona
Wat al sinds het begin dit seizoen in de lucht hing, werd dit weekend werkelijkheid. Na een ijzersterk seizoen is Rafael Camara de nieuwe Formula Regional European Championship by Alpine-kampioen. De Braziliaan had al sinds de openingsmanche de leiding van het kampioenschap in handen en een derde en vierde plaats volstonden om kampioen te worden. Ondertussen kende zijn teamgenoot James Wharton een perfect weekend met de dubbelzege.
James Wharton
James Wharton
Het einde van het seizoen komt ook voor het FRECA kampioenschap dichterbij. In Barcelona werd dit weekend de voorlaatste meeting van het seizoen afgewerkt en James Wharton gaf er zijn visitekaartje af. De Australiër domineerde het gehele weekend, pakte twee keer de pole en wist ook de beide races te winnen. Het levert hem bovendien de tweede plaats op in het kampioenschap die hij overneemt van Tuukka Taponen. De Fin werd tweede in race één maar viel uit in race twee. 

Rafael Camara op zijn beurt controleerde beide wedstrijden en moest weinig risico nemen om de titel veilig te stellen. Een vierde plaats vanmiddag volstond voor de titel en daarmee ligt de weg naar de Formule 3 open. Ook bij de teams viel de beslissing, daar werd Prema Racing zaterdag al kampioen. 

Binnen een maand treffen de piloten elkaar een laatste keer op het circuit van Monza. 

Foto's: FRECA 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 29 september 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons