van der Horst

Red Bull Ring: René Rast wint – Titelgevecht nog niet beslist

René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
René Rast (Schubert Motorsport BMW M4) heeft op de Red Bull Ring de tweede DTM-race gewonnen. Voor Rast was het zijn tweede zege van het seizoen, zijn achtste in het totaal al in de DTM. Mirko Bortolotti (SSR performance Lamborghini Huracan) vertrok vanop de pole en had de leiding in handen tot aan de verplichte pitstop. Daar viel hij terug naar de zesde plaats en wist daarna nog twee plaatsen te winnen. Met zijn vierde plaats behoudt de Italiaan de leiding in het kampioenschap maar met een vijfde plaats blijft ook Kelvin van der Linde (Abt Sportsline Audi R8 LMS) in de running voor de titel. Ook Maro Engel (Team WINWARD Mercedes-AMG), achtste in deze race, maakt theoretisch nog kans op de titel, de beslissing valt tijdens de finaleraces in Hockenheim.
Bortolotti kon de race met vertrouwen tegemoet zien, hij vertrok van op de pole terwijl van der Linde pas als elfde startte en Engel op de dertiende plaats de race aanvatte. Bortolotti nam direct de leiding maar kon geen afstand nemen van Lucas Engstler (Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan Evo) Thomas Preining (Manthey-EMA Porsche 911 GT3 R). Nog voor de pitwindow open ging moest Engstler evenwel de strijd staken. Maar de pitstops haalden de posities overhoop, Bortolotti viel terug en het was Rast die de leiding overnam en uiteindelijk ook won voor Preining en Arjun Maini (Team HRT Mercedes-AMG). Bortolotti telt in het kampioenschap nu 204 punten tegenover 189 voor van der Linde en 184 voor Engel. De finale in Hockenheim, waar Bortolotti 20 kilogram extra gewicht bijkrijgt, zal beslissen wie de titel behaalt.

Foto: Bart Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 29 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons