van der Horst

ROC: David Coulthard wint voor de tweede maal

David Coulthard
David Coulthard
David Coulthard is zaterdag in Riyadh voor de tweede maal winnaar geworden van de Race of Champions. De Schot versloeg in de finale vrij makkelijk van rallyrijder Petter Solberg. De Duitse piloten Timo Bernhard en René Rast, die de dag ervoor nog de Nations Cup wonnen, kwamen er ditmaal niet aan te pas. F1 McLaren testrijder Lando Norris werd het slachtoffer van een crash met een pick-up en verwondde zich aan een hand.
  • St. Paul
David Coulthard (links)
David Coulthard (links)
In de kwartfinales haalde Coulthard het van Hunter-Reay, de andere piloten die doorstootten naar de halve finale waren Kristensen, Solberg en Kristoffersson en dit ten koste van respectievelijk Montoya, Newgarden en Eriksson. In de eerste halve finale moest Kristensen de duimen leggen voor Coulthard nadat de Deen na een fout in aanraking kwam met de vangrails. In de andere halve finale kwam Kristoffersen slecht weg waardoor Solberg onmiddellijk een voorsprong kon nemen en onbedreigd naar de zege spurtte.

NASCAR Whelen Euro Series bolide
NASCAR Whelen Euro Series bolide
Voor de eerste finale beschikten Coulthard en Solberg ieder over een NASCAR Whelen Euro Series. Coulthard haalde het van de rallyrijder waardoor Sollberg de tweede finale moest winnen wilde hij nog aanspraak maken op de titel. Maar ook in de tweede finale heat was Coulthard de beste zodat de Schot zich voor de tweede maal tot winnaar van de Race of Champions kroonde.  


Foto's: Race of Champions
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 4 februari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons