van der Horst

Ronnie Latinne neemt deel met Saintéloc Racing Audi

Soms heb je wat geluk nodig in het leven. Als gevolg van problemen bij het team waarmee hij normaal in het VLN-kampioenschap ging uitkomen, richt Ronnie Latinne nu zijn pijlen op de Blancpain Endurance Series. Slechts enkele dagen duurde het alvorens de piloot uit Wanze een akkoord bereikte met het Franse Saintéloc Racing. Hij zal er een Audi R8 LMS ultra besturen samen met de Fransen Romain Monti en... David Hallyday!
  • 24 Hours of Zolder
Hoewel hij oorspronkelijk van plan was deel te nemen aan het VLN-kampioenschap, het kampioenschap dat volledig wordt betwist op de Nordschleife van de Nürburgring, werd Ronnie Latinne genoodzaakt om op slechts enkele dagen voor de start van het seizoen zijn plannen alsnog te wijzigen. “De baas van het team dat een Audi TT RS zou inzetten in de VLN heeft me laten weten dat hij zijn verplichtingen niet zou kunnen nakomen”, steekt Ronnie van wal. “Naar het schijnt moesten er nog specifieke stukken gefabriceerd worden, waardoor het seizoen zeker niet zou starten voor de vierde wedstrijd. Aangezien ik vooral uit was op een goed eindklassement, kwam dit dus niet meteen nog overeen met mijn doelstellingen... Andreas Lautner, de teambaas, was hiervan op de hoogte en liet me weten dat hij me zonder problemen zou laten gaan indien ik ergens anders aan de slag kon.”
 
Soms helpt het toeval een handje want plots kreeg Ronnie een ander voorstel dat nauwer aanleunde bij wat hij eigenlijk tijdens de winter reeds in gedachten had. “Ik kreeg namelijk een telefoontje van mijn ex-ploegmaat Claude-Yves Gosselin”, gaat de jongeman uit Wanze verder. “Na twee jaar samen in België met de VW Scirocco’s te hebben gereden, zijn we in contact gebleven. Toen hij hoorde van mijn situatie, stelde hij me voor Sébastien Chetail, de baas van Saintéloc Racing, een belletje te geven. Het team, dat hoog aanzien geniet in Frankrijk, was nog op zoek naar een piloot voor de Blancpain Endurance Series. Na enkele dagen was de deal rond.”
 
Concreet betekent dit dat Ronnie zal rijden met een Audi R8 LMS ultra - een 2013-versie - in de categorie Pro-Am. Zijn ploegmaats zijn de Fransen Romain Monti en David Hallyday. “Romain is een jonge gast van 22 jaar die vorig jaar mooie dingen liet zien in de Franse Porsche Cup en in de GT Tour, het Frans kampioenschap GT”, licht het lid van de Belgian Audi Club toe. “En David, die steekt bijna evenveel tijd in de autosport dan in zijn carrière als zanger. Ook hij kan aardig aan een stuur draaien!”
 
De ideale context dus voor Ronnie. “We willen meestrijden voor de titel in Pro-Am”, besluit de 24-jarige. “Na wat voorbereidend testwerk, gaan we tijdens de eerste drie races voluit voor de zege in onze klasse. Voor de rest van het seizoen, en dus ook de 24 Uren van Spa, moeten we nog een stuk budget vinden. Ik hoop echt dat dit lukt, want de opportuniteit die zich nu voordoet is bijna te mooi om waar te zijn. Deelnemen aan de Blancpain Endurance Series met een topteam dat voor klassewinst gaat, was mijn hoofddoel deze winter. Maar dit leek niet te gaan lukken. Maar uiteindelijk is dus toch alles goed gekomen. En je mag er zeker van zijn... ik zal er alles aan doen om mijn kans te grijpen. Afspraak op 14 april in Monza voor de eerste wedstrijd van het seizoen!”

Ronnie Latinne press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op woensdag 3 april 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons