Santino Ferrucci wordt ontwikkelingsrijder bij Haas F1 Team

Santino Ferrucci
De Amerikaan Santino Ferrucci werd door het Haas F1 team aangesteld als ontwikkelingsrijder. Ferrucci zal alle Grote Prijzen volgen en zal veel werk verrichten op de simulator. Team overste Günther Steiner was er op gebrand om een jonge beloftevolle Amerikaanse piloot een kans te geven in de Formule 1 en in Ferrucci ziet hij een rijder met veel potentieel. Naast zijn programma voor Haas F1 Team zal Ferrucci ook deelnemen aan de GP3 Series waar hij uitkomt voor het DAMS team.
Santino Ferrucci reed al op zeer jonge leeftijd karting en hij kwam de vorige twee jaren uit in de Formule 3. In 2014 won hij twee races in het Brits kampioenschap en werd hij negentiende in de eindstand van het Europees kampioenschap. Vorig seizoen pakte hij de elfde plaats met een bolide van Mücke Motorsport. Tevens finishte hij in Nieuw-Zeeland als derde in de Toyota Racing Series.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 10 maart 2016.