van der Horst

Schumacher had destijds gelijk over Vettel volgens Jock Clear

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Toen Michael Schumacher vroeger over het jonge talent Sebastian Vettel opschepte, was dat niet overdreven. Dat zei Ferrari-man Jock Clear eerder deze week aan Speed Week. Nu werkende aan de zijde van de viervoudige wereldkampioen bij Scuderia Ferrari zit Clear op de eerste rij om het werk van de Duitser van dichtbij te volgen. “Ik herinner me hoe Schumi altijd opschepte over Sebastian”, aldus de F1-ingenieur. “Nu ik bij Ferrari werk met Vettel, kan ik bevestigen dat niets van wat Michael over hem zei overdreven was.”
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Clear keerde in januari terug naar de F1 na een verplicht jaartje 'werken in de tuin'. De welgekende F1-ingenieur, die in 1997 de titel pakte met Jacques Villeneuve en Williams, komt over van aartsrivaal Mercedes, waar hij enkele jaren geleden nog nauw samenwerkte met Michael Schumacher. In Maranello vertrouwen ze op Sebastian Vettel om de gloriedagen, zoals zij deze destijds kenden met de zevenvoudige wereldkampioen, terug te brengen.

Sebastian Vettel Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Scuderia Ferrari
Vooral Vettel's manier van werken, waarbij hij aandacht heeft voor elk detail, haalt volgens de 52-jarige Brit het beste uit de volledige crew en stuwt het team voorwaarts. “F1 is een teamsport, maar de rijders dragen de meeste verantwoordelijkheid. Zij motiveren, zij geven het voorbeeld en Sebastian begrijpt dat.” Ook prees hij de kampioen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de wagen, die volgens hem van onschatbare waarde is. “Het is zo'n manier van werken dat het verschil maakt tussen een viervoudig wereldkampioen en andere rijders in de pitstraat.”
 
Foto's: Arne Simons, Peugeot en Georges de Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 25 maart 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons