van der Horst

SIM Racing: Low Speed Demons Racing brengt eerbetoon aan Marc VDS Racing

Low Speed Demons Racing - Acura ARX-01b
Low Speed Demons Racing - Acura ARX-01b
Het Belgische SIM raceteam Low Speed Demons Racing presenteerde vandaag hun nieuwe strijdwapen, rijders en partners waarmee het in de Race Department Le Mans Series in 2013 zal aantreden, beginnende met de seizoensopener dit weekend, 6 april, tijdens de 8 hours of Silverstone.
  • Dreamdrive
Het team zal in de vierde jaargang van dit prestigieus en hoog aangeschreven internationaal kampioenschap voor het eerst, een Acura ARX-01b prototype inzetten in de P2 klasse. Voor zijn derde opeenvolgende deelname in dit kampioenschap rekent het team op haar vaste piloten, de Belgen Nicky De Fré en Davy lauwereys zullen samen met de Amerikaan Steven Pubols en Brit Kevin Cox het stuur van de Acura prototype delen.

Het team heeft onderhand een kleine traditie opgebouwd binnen RDLMS, en baseert hun liveries steeds op bestaande Belgische endurance teams. Na in voorgaande jaren hommage aan PK Carsport en ProSpeed Competition te hebben gebracht, met de Corvette C6.R en 2 Porsche 997 (die voor Le Mans zelf een special “Art car” livery meekregen), leek het dit jaar een logische keuze om hommage te brengen aan Marc VDS Racing en de livery te baseren op de Lola Aston Martin die ze in 2011 in Le Mans runden.

Het RDLMS kampioenschap is gebaseerd op de mythische Le Mans Series, en is de laatste jaren erg populair geworden in het simulatie race wereldje, dat is niet moeilijk te begrijpen, want het is de uitgelezen kans voor SIM teams en piloten uit de hele wereld om hun geliefde endurance sport zo dicht mogelijk te emuleren!

Het kampioenschap strekt zich over 5 manches, van de 6 hours of Road America tot, als klap op de vuurpijl, de 24 hours of Le Mans als seizoensfinale. 46 teams uit alle uithoeken van de wereld, zullen het uitvechten in de 4 gekende raceklasses, gaande van P1 tot GT2. Safety cars, live race control en communicatie met de race engineer over de radio die van kritiek belang is, zijn slecht enkele ingredienten die deze serie zo gesmaakt maken bij simracers en de teams. Daarenboven worden alle manches live en integraal via een live stream uitgezonden, en van commentaar voorzien! Dit jaar zal dat zelfs gebeuren via Youtube!

De kalender voor dit jaar ziet er als volgt uit:
  • 8 hours of Silverstone : 6 april
  • 12 hours of Sebring : 27 april
  • 6 hours of Road America : 25 mei
  • 10 hours of TBA : 15 juni
  • 24 hours of Le Mans : 13 juli

Meer info ivm het kampioenschap en uitzendingen kan gevonden worden op onze facebook pagina, www.facebook.com/lowspeeddemons of de RD website www.racedepartment.com.



Low Speed Demons Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 5 april 2013.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons