van der Horst

Spa Six Hours: Zege voor André Lotterer, Dario Francihitti en Marino Franchitti

André Lotterer/Dario Francihitti/Marino Franchitti - Ford GT40
André Lotterer/Dario Francihitti/Marino Franchitti - Ford GT40
Onder wisselende weersomstandigheden hebben André Lotterer, Dario Francihitti en Marino Franchitti (Ford GT40) de Spa Six Hours gewonnen. Zoals verwacht waren het de Ford GT’s die de race domineerden maar toch slaagde de Lotus Elan 26R van Gordon Shedden, Ben Barker en Rory Butcher er in om op het podium te eindigen achter twee Ford’s maar voor acht Ford’s.
  • LTF
Start Spa Six Hours
Start Spa Six Hours
Nico Verdonck (Ford GT40), die van op de pole startte, was ook de eerste leider in de race alvorens technische problemen de wagen terugsloeg. De Ford met het nummer 30 zou uiteindelijk als tweeëndertigste geklasseerd worden. Ok de Ford GT40 van Eric van de Poele kreeg af te rekenen met problemen en werd pas drieënveertigste.

 
Gordon Shedden/Ben Barker/Rory Butcher - Lotus Elan 26R
Gordon Shedden/Ben Barker/Rory Butcher - Lotus Elan 26R
Na de problemen van Verdonck leek de zege weggelegd voor de Ford GT40 van David Hart, Olivier Hart en Nicky Pastorelli maar op ht einde van de race maakte de wagen een slipper en belandde in de grindbak. De overwinning ging naar de Ford van  André Lotterer, Dario Francihitti en Marino Franchitti terwijl Hart/Hart/Pastorelli nog als tweede eindigden. De Verrasende Lotus Elan van Shedden/Barker/Rory Butcher kwam als derde over de lijn op slechts één ronde van de winnaar en indezelfde ronde als de Ford die tweede werd. Daarachter kregen weer een heleboel Ford’s met het exemplaar van Pearson/Brundle/Harris op plaats vier en die van Sanchez/Salewsky/Funke op plaats vijf.
 
Pas op de twaalfde plaats vinden we terug een Lotus Elan (Gomes/Claridge/Denty). Daarachter volgden de Shelby Cobra van Kolb/Kolb/Stippler, de Lotus Elan van Reynolds/Quintero/Thomas en de eerste Jaguar E (Osborne/Smith/Ward).

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons