van der Horst

Succesvol jaar voor het Innoptus Solar Team krijgt extra glans door de verlenging van het hoofdsponsorschap met de 4ITEGO Group

Xavier Werbrouck (CEO 4ITEGO Group) en Dries De Saegher (Team Manager Innoptus Solar Team)
Xavier Werbrouck (CEO 4ITEGO Group) en Dries De Saegher (Team Manager Innoptus Solar Team)
De 4ITEGO Group, waar de bedrijven Innoptus en Infinite Simulation Systems onderdeel van uitmaken, is verheugd om aan te kunnen kondigen dat het opnieuw twee jaar zich als hoofdsponsor verbindt aan het Innoptus Solar Team. Na de successen van het afgelopen jaar zal de 4ITEGO Group ook het nieuwe Solar Team ondersteunen in hun streven om voor de hattrick te gaan en wederom wereldkampioen te worden in Australië. Om dit doel te bereiken, wordt er helemaal vanaf nul een gloednieuwe zonnewagen ontwikkeld worden. Het team kijkt ernaar uit om opnieuw de grenzen van wat mogelijk is te verleggen en zich te meten met de beste teams ter wereld.
Derde wereldtitel
 
Het Innoptus Solar Team heeft binnen één jaar alle grote titels gewonnen. Na hun tweede opeenvolgende wereldtitel in oktober 2023 op de Bridgestone World Solar Challenge, de overwinning van de SASOL Solar Challenge vorige week en de Europese titel afgelopen weekend op de iLumen European Solar Challenge, richt het Innoptus Solar Team zijn blik op een derde wereldtitel op rij in Australië. De studenten van de KU Leuven kunnen hierbij opnieuw rekenen op de steun van hun hoofdpartner, de 4ITEGO Group. Haar dochterbedrijven Innoptus en Infinite ondersteunen het team met world-class software van PTC en Ansys. PTC CAD design software wordt gebruikt voor het ontwerpen van wagenconcepten, terwijl Ansys wordt ingezet voor allerhande simulaties. Daarnaast bieden zij ook training en begeleiding aan de studenten, zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van deze softwaretools. Verder wordt PTC Windchill PLM software ingezet, dat de studenten helpt bij het beheren van productgegevens en samenwerking binnen het team verder verbetert. Met deze ondersteuning zullen de studenten duizenden wagenconcepten ontwerpen en simuleren om zo opnieuw een wereldkampioenenwagen te creëren.
 
Nieuwe uitdagingen
 
De Bridgestone World Solar Challenge van 2025 zal nieuwe, grote uitdagingen met zich meebrengen voor de studenten. Anders dan voorheen zal de 3021 km uitdaging niet langer plaatsvinden in oktober maar begint deze al op 24 augustus 2025. Hierdoor is de bouwtijd voor hun zonnewagen aanzienlijk korter, wat betekent dat het team sneller dan ooit tevoren moet innoveren en hun efficiëntie maximaliseren.
 
Daarnaast zijn ook de regels aangescherpt: hoewel het zonnepaneel nu groter mag zijn, van 4 m² naar 6 m², is de batterijcapaciteit sterk verminderd tot slechts 3 kWh, ongeveer een derde van wat eerder was toegestaan. Deze beperkingen, in combinatie met het plaatsvinden van de race tijdens de Australische winter, dwingen de ingenieursstudenten om creatiever en strategischer te werk te gaan en hun technische vaardigheden tot het uiterste te testen. 
 
Hechte samenwerking
 
De 4ITEGO Group, waar de bedrijven Innoptus en Infinite onder vallen, ondersteunt al vele jaren het team van ingenieursstudenten. Dit leidde in 2023 tot het hoofdsponsorschap. Hierbij is ervoor gekozen om de naam Innoptus aan het team te verbinden, terwijl de wagen genoemd is naar Infinite. De verlenging van het contract benadrukt het wederzijdse geloof in elkaar en de gedeelde visie op duurzaamheid en technologische vooruitgang. Het team kijkt ernaar uit om samen in de komende jaren verdere successen te behalen en nieuwe grenzen te verleggen.

Persbericht Innoptus Solar Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 25 september 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons