van der Horst

Super Formula: Stoffel Vandoorne lukt tiende tijd tijdens Suzuka-test

Stoffel Vandoorne en Bertrand Baguette
Stoffel Vandoorne en Bertrand Baguette
Vandaag stond in Suzuka de tweede en laatste Super Formula-testdag op het programma. In tegenstelling tot gisteren toen regen roet in het eten gooide en de namiddagsessie zelfs diende geschrapt, kon het 20-koppig veld thans op droog asfalt aan de slag. Honda-rijder Daisuke Nakajima zette de snelste tijd neer voor drie Toyota-vertegenwoordigers. Stoffel Vandoorne liet de tiende tijd optekenen, Bertrand Baguette kende pech en stond na afloop als zestiende genoteerd.
  • Dreamdrive
Dat Daisuke Nakajima de snelste dagtijd lukte is een opsteker voor de Honda-teams die in de confrontatie met de Toyota-rijders doorgaans aan het kortste eind trekken. Bertrand Baguette's teamgenoot bij het gelijknamige Nakajima Racing lukte een 1:36.706" en toonde zich hiermee 22/1000sten sneller dan naaste achtervolger Kamui Kobayashi (1:36.728"), de snelste van de Toyota-rijders.  André Lotterer, gisteren dagsnelste, stond op het einde van de dag vierde geklasseerd (1:36.773) achter Hiroaki Ishiura (1:36.771).

Stoffel Vandoorne's teamgenoot bij Docomo Team Dandelion Racing, Tomoki Nojiri, lukte de vijfde tijd (1:36.942) en was zo'n vier tienden sneller dan onze landgenoot. Die klom met zijn  1:37.322-chrono op naar P10.

Bertrand Baguette, gisteren knap vijfde, lukte vandaag slechts de zestiende tijd (1:37.959). "Een rotdag. Na eerder de hele tijd in de top 5 te hebben vertoefd, werd ik in de ochtendsessie gestopt door een breuk in het stuurhuis. Na de pauze deed een gebroken bodemplaat me dan weer de das om. Het goede nieuws is dat mijn teamgenoot vandaag op P1 eindigde" aldus Baguette.

De volgende en meteen ook laatste pre-saisontest staat gepland op 31 maart/1 april op het Okayama International Circuit. Het Super Formula-seizoen zelf gaat in het weekend van 23-24 april van start in Suzuka.

Foto: Georges de Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op dinsdag 15 maart 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons