van der Horst

Syntix Lubricants – alleen het beste is goed genoeg

Syntix Lubricants
Syntix Lubricants
Motoroliën, versnellingsbakoliën en koelvloeistoffen van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, gecombineerd met een wereldwijd uniek en dynamisch ‘web-based’ concept voor verkoop en distributie: dat is Syntix Lubricants, de onderneming uit het Limburgse Valkenburg, die vanaf 25 april de bedrijfsactiviteiten start via de website www.syntix.com. Syntix is een initiatief van Pieter Dubois en Nick Catsburg, die beide hun sporen hebben verdiend in de autosport en nu zakelijk een nieuwe uitdaging aangaan. “Alleen het beste is goed genoeg”, is het uitgangspunt waarmee ze in de autosport successen behaalden. Die filosofie wordt voortgezet naar Syntix Lubricants.
  • Powercars
“Olie en koelvloeistoffen zijn vaak producten waaraan te weinig aandacht wordt besteed, maar die wel een heel cruciale rol spelen”, weet Pieter Dubois. “Vanuit mijn achtergrond in de autosport en de autobranche wist ik wat ik wilde: alleen het allerbeste.” Door internationaal hoog aangeschreven specialisten en chemici werden de beste motoroliën, versnellingsbakoliën en koelvloeistoffen ontwikkeld. Alle Syntix-producten zijn gecertificeerd volgens de meest recente en strengste specificaties van API en ACEA, de officiële instanties voor de auto-industrie in Noord-Amerika en Europa. Bovendien hebben Syntix-producten de goedkeuring van tal van gerenommeerde fabrikanten zoals Porsche, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen, Nissan, Toyota en vele anderen.

De best beschikbare technologieën

Wat goed genoeg is voor op het circuit is ook geschikt voor zelfs de meest veeleisende, sportieve automobilist. Syntix Lubricants zijn uitgevoerd met de best beschikbare technologieën, zoals nanotechnologie, Performance Strength and Flow Dynamics (PSFD), Dynamic Gear Protection (DGP) en Innovative Liquid Technology (ILT). De MAX-productreeks bestaat uit hoogwaardige oliën, samengesteld uit de beste beschikbare PAO-basisoliën en beproefde hoogwaardige additieven voor de best mogelijke bescherming en smering onder alle omstandigheden. De PRO-lijn gaat nog een stap verder dankzij basisoliën met dubbele Esters en nanotechnologie voor de additieven. Alle Syntix-producten worden samengesteld volgens de meest recente methodes en met high-tech apparatuur. Alle producten worden constant getest en geanalyseerd in een bijzonder streng kwaliteitscontroleproces.

Testwerk in de autosport

Syntix Lubricants in de Autosport bij Marc VDS Racing Team
Syntix Lubricants in de Autosport bij Marc VDS Racing Team
Bij het testen en de ontwikkeling van nieuwe producten speelt de autosport voor Syntix een belangrijke rol. Zo is Nick Catsburg naast zijn zakelijke activiteiten bij Syntix ook actief als coureur in de hoog aangeschreven ‘Blancpain Endurance Series’ met een BMW Z4 GT3 van het Belgische team Marc VDS. Syntix is officieel technisch partner van dit succesvolle team. “In de autosport worden motor en versnellingsbak constant tot het uiterste belast. Een goede smering is dan de basis voor optimale bescherming van de draaiende delen en daarmee cruciaal voor goede prestaties”, aldus Catsburg. “In de races hebben we de mogelijkheid om onze producten onder extreme omstandigheden te testen. Daarnaast is de dynamische wereld van de autosport ook een goede manier om reclame voor Syntix te maken.”

‘Web-based’ sales- en distributieconcept

Syntix Lubricants
Syntix Lubricants
Voor verkoop en distributie maakt Syntix gebruik van een wereldwijd uniek ‘web-based’ concept. De website geeft uitvoerige informatie over de beschikbare producten, terwijl indien gewenst ook persoonlijk advies gegeven kan worden. Ook geeft de website een impressie van de meer dynamische kant van Syntix. Voor de verzending werkt Syntix samen met de gerenommeerde organisatie UPS als officieel logistiek partner. De kosten die worden bespaard door het niet onderhouden van een extern verkoopnetwerk investeert Syntix in de meest hoogwaardige productsamenstellingen, zodat de behaalde voordelen ten goede komen van de eindgebruiker, of het nu gaat om trackday-racers, drifters, dragracers, rallyrijders, coureurs in wedstrijden over de hele wereld of om veeleisende automobilisten die topprestaties van hun auto willen. Alleen het beste is immers goed genoeg!

Syntix press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 25 april 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons