van der Horst

Testdag Circuit Zolder donderdag 14 maart geannuleerd

Circuit Zolder
Circuit Zolder
Na de annulatie afgelopen zondag op het circuit van Mettet, ging alle hoop richting komende donderdag op Circuit Zolder. Maar ook deze testdag wordt een week uitgesteld door de barre weersomstandigheden.
Gisteren dinsdag werd met man en macht gewerkt om de pitlane en de omloop met succes sneeuwvrij te maken. Bij temperaturen tussen -2° en +2° komt het smeltwater terug op de baan waar het onmiddellijk opnieuw aanvriest. Tevens zorgt de bevroren sneeuw die gisteren werd verwijderd voor een muur van sneeuw en ijs die bij een schuiver wel eens zeer hard zou kunnen aankomen. Ook de grindbakken die onmogelijk sneeuwvrij kunnen worden gemaakt zijn door de vrieskou herschapen in ijspistes.

De beslissing om niet te testen is dus zeer begrijpelijk en in deze zeer gevaarlijke omstandigheden. De testdag, georganiseerd door BRI, wordt dus verplaatst naar 21 maart.   

De teams, piloten welke inschreven en betaalden maar zich niet vrij kunnen maken op 21 maart zullen een waardebon ontvangen dewelke kan opgenomen worden tijdens de andere dagen die BRI organiseert.
Deze data zijn: 24 maart Circuit Mettet, 5 april Spa, 25 april Circuit Zolder & 23 mei Circuit Zolder.

Inzake donderdag 21 maart op Circuit Zolder zal de timing incl. aangepaste teaminfo voor deze dag ASAP terug te vinden zijn op www.specialopentrophy.com.

De finale van de Tiger Avon Super 7 Trophy zal doorgaan op zondag 24 maart op het circuit van Mettet.

Foto: Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op woensdag 13 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons