van der Horst

Trophée d’Alsace: Tip Top by NGT zeker van de titel in GTB van het Belcar Endurance Championship

Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Arthur Peters is opnieuw kampioen in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship en dat uiteraard aan het stuur van de Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top by NGT. De jonge Limburgse student won de GTB-titel in het nationale uithoudingskampioenschap al in 2022, waarna hij in 2023 de GT4-titel in de Porsche Sprint Challenge Benelux binnenhaalde. Voor Peters is deze titel een nieuwe stap in zijn nog jonge carrière. De zekerheid over de titel in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship kwam er na een zege in de voorlaatste nationale uithoudingsrace van het seizoen, de vierde zege in vijf wedstrijden dit seizoen.
De verplaatsing naar de Elzas was voor veel rijders een stap in het onbekende, naar tegelijkertijd een snel, technisch en uitdagend circuit in het oosten van Frankrijk. De indeling van de drie uur durende race was nieuw, met drie heats van 60 minuten die samen het eindklassement zouden vormen, een beetje naar het voorbeeld van de wedstrijden in de internationale 24H Series.
 
Arthur Peters en Kenny Herremans
Arthur Peters en Kenny Herremans
Kenny Herremans en Arthur Peters begonnen goed aan het weekend, met een polepositie in de klasse GTB en dus een goede uitgangspositie voor de race op zondag. Die wedstrijd verliep prima en het snelle duo in de Porsche Cayman GT4 RS in de kleuren van Tip Top kon relatief goed aansluiting houden bij de diverse Porsche 911 uit de klasse GTA. Uiteindelijk zou het verschil op de meet amper een kleine drie ronden bedragen. Na een race zonder fouten en incidenten en een prima strategie, werd het duo in de Porsche op een vierde plaats algemeen en een eerste plek in GTB afgevlagd.
 
Maar onze vierde plek algemeen, was ondergeschikt aan de zege in de klasse en de broodnodige punten om de titel in GTB veilig te stellen”, aldus Arthur Peters. “Het is voor mij de derde titel op rij met de Porsche Cayman in de kleuren van Tip Top en ik ben dan ook erg dankbaar voor de steun van Gunther Van den Bergh. We hebben er tot dusver een sterk seizoen opzitten, met een vierde zege in vijf wedstrijden, en ons podium tijdens de 24 Uur van Zolder, een race die we uiteraard in 2023 al wisten te winnen. We kunnen nu zonder druk naar de seizoensfinale trekken om daar nog eens alles uit de kast te halen en de partners en het team trachten te bedanken met een nieuwe sterke prestatie.”
 
Afspraak dus op 12 en 13 oktober op Circuit Zolder voor een weekend vol autosport, met naast de finale van het Belcar Endurance Championschip, ook de finale van de Europese NASCAR en de Porsche Carrera Cup Benelux.

Persbericht Tip Top by NGT



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons