van der Horst

Trophée d’Alsace: Winst in Frankrijk voor Jarne Geussens en Evren Yondem en YDM Racing!

Belgium Racing - Porsche 992
Belgium Racing - Porsche 992
De zesde manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux resulteerde in een vijfde verschillende winnaar in zes wedstrijden. Op het ‘old school’ circuit van l’Anneau du Rhin in de Franse Elzas, reed het jonge YDM Racing naar de zege, de eerste overwinning op het palmares van Evren Yondem en Jarne Geussens in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – . Dankzij een vierde plaats in de einduitslag voor Jan Lauryssen en Dylan Derdaele is de strijd om de titel 2024 meteen beslecht, want de rijders van Belgium Racing kunnen met nog één race te gaan niet meer bijgehaald worden. Belgium Racing verlengt zo zijn titel van 2023, maar na de broers Koen en Kris Wauters zijn het nu dus Jan Lauryssen en Dylan Derdaele die de trofeeën in ontvangst mogen nemen.
  • Prospeed Competition
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
L’Anneau du Rhin werd als circuit zeker gesmaakt door de deelnemers, met snelle stukken, technische gedeelten en enkele bochten waar durf en kunnen samenkwamen. In die context toonde Dirk Schouten dat hij niet toevallig de leider is in de Porsche Carrera Cup Benelux, want de jonge Nederlander zette zaterdagochtend de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Q1 Trackracing op de polepositie, na een mooie strijd met onder meer Belgium Racing. Schouten zou later in de wedstrijd ook nog de snelste rondetijd laten noteren.

Op zondag was het dan tijd voor de race, met een wedstrijd van drie uur, bestaande uit drie heats van 60 minuten, en één eindklassement, uiteraard na afloop van de derde heat.

In de loop van de drie heats wisselden Q1 Trackracing en Belgium Racing elkaar vooraan af, maar naarmate de tijd verstreek, leek het pleit in het voordeel van Dylan Derdaele en Jan Lauryssen beslecht te worden. “Maar pech hield ons in extremis van de zege”, klonk het bij Jan Lauryssen. “Nu goed, dat behoort ook tot de autosport.”

Jan Lauryssen met Dylan Derdaele
Jan Lauryssen met Dylan Derdaele
De vierde plaats in de einduitslag betekent evenwel dat Dylan Derdaele en Jan Lauryssen de nieuwe kampioenen in de Porsche Endurance Trophy Benelux zijn. Het is voor de beide Porsche-adepten meteen ook de eerste titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux.

Het duo in de kleuren van Belgium Racing kan daar op 13 oktober tijdens de finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux en het Belcar Endurance Championship ook nog de nationale uithoudingstitel aan toevoegen.

Première voor YDM Racing

YDM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
YDM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Vooraan in de race ging de zege door het spel van de pitstops naar YDM Racing met Evren Yondem en Jarne Geussens achter het stuur van de Porsche. “Een verrassende zege voor ons, want na de eerste heat lagen we nog een ronde achter door omstandigheden en we hebben die kunnen goedmaken”, glunderde Jarne Geussens. “Dit is voor ons jonge team een schitterende performance.

Zij haalden het voor Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten, die pech hadden met een late Full Course Yellow, waardoor hun strategie met een vroege stop niet loonde. Arthur Peters en Kenny Herremans (Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS) werden derde in de Porsche Endurance Trophy Benelux. Zij zijn ook zeker van de titel in de klasse GTB van het nationale uithoudingskampioenschap Belcar.

Afspraak nu op 12 en 13 oktober voor de laatste nationale uithoudingsrace van het seizoen, op Circuit Zolder.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 25 september 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons