van der Horst

Video: Nieuwe Mercedes W07 Hybrid maakt debuut

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Vrijdag reed de nieuwe bolide van wereldkampioen Mercedes zijn allereerste kilometers van het seizoen op het circuit van Silverstone. Deze shake-down test kwam er in kader van de zogenaamde filmdagen welke een team mag uitvoeren tijdens het seizoen. Tijdens zo'n testen mag men niet meer dan 100 kilometers op de teller zetten: de W07 reed net iets minder dan het maximum toegelaten aantal.
Het was niet drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die eerst de nieuwe Zilverpijl mocht uitproberen. Zijn teamgenoot, Nico Rosberg, kreeg echter de eer toegewezen om de nieuwe wagen in te rijden op een verkort circuit van Silverstone. Onderstaand filmpje kan je dit moment via helmet cam meemaken en mét commentaar van de Duitse Monegask.



Volgens verscheidene media heeft het Duitse team enorm veel vooruitgang geboekt op vlak van hun krachtbron. Ze hopen in ieder geval toch dat ze met deze wagen hun beide titels, rijders én constructeurs, te kunnen verlengen. Maandag start de eerste van twee vierdaagse wintertesten op het circuit van Barcelona.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 20 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons