van der Horst

Volgens Britse media bood Mercedes AMG Valtteri Bottas contract aan

Valtteri Bottas - Williams
Valtteri Bottas - Williams
Volgens de Britse media aast Mercedes AMG op Valtteri Bottas om wereldkampioen Nico Rosberg te vervangen. Het team zou, volgens de zelfde bronnen, reeds een aanbod hebben gedaan. Mercedes-baas Toto Wolff behoort tot Bottas' managementgroep en Williams krijgt al sinds 2014 motoren van de Duitse constructeur. Hierdoor zou Mercedes de nodige draagkracht hebben om de Fin naar zich toe te trekken. De situatie zou ook heel ingewikkeld zijn omdat het gerucht de ronde doet dat de technische chef van Mercedes, Paddy Lowe, op weg is naar Williams om mogelijks aldaar teambaas te worden. James Allison, die in april Scuderia Ferrari verliet, zou dan op zijn beurt Lowe vervangen.
Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Valtteri Bottas lijkt het overduidelijke doelwit te worden voor Mercedes AMG, nadat Fernando Alonso zeker bij McLaren-Honda blijft en Sebastian Vettel bij Scuderia Ferrari. Mercedes' officiële reserverijder Pascal Wehrlein wordt hoog geprezen door Toto Wolff maar de Duitse renstal heeft de 22-jarige nog steeds niet aangewezen als de vervanger van Nico Rosberg, alsook heeft het nog twijfels of hij er wel klaar voor is. Wehrlein heeft voor volgend seizoen nog geen contract bij eender welk team op zak. Voor de diensten van Bottas zou het Williams team een enorme korting krijgen op zijn motorendeal en zou Wehrlein deel kunnen uitmaken van de overeenkomst.

Sergio Pérez & Felipe Nasr
Sergio Pérez & Felipe Nasr
Maar met de komst van Lance Stroll zou dit het meest onervaren rijdersduo op de F1-grid vormen, iets wat het team uit Grove naar alle waarschijnlijkheid niet ziet zitten. Een ander optie voor Williams zou Felipe Nasr kunnen zijn. De Braziliaan heeft, net zoals Wehrlein, nog geen contract voor volgend seizoen en maakte in 2014 als testpiloot al deel uit van het team. Maar Banco do Brasil, Nasr's sponsor, besloot eerder om diens F1-zitje bij Sauber niet meer te financieren. Een zitje bij Williams zou de interesse van de bank evenwel opnieuw aanwakkeren. Mocht Nasr geen zitje vinden volgend seizoen, dan staat er geen enkele Braziliaanse rijder op de grid. Iets wat Bernie Ecclestone dan weer wil vermijden.

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 12 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons