van der Horst

Wintertest Barcelona 2: Dag 4: Vettel en Ferrari wederom op kop

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel eindigde de laatste dag van de officiële wintertesten zoals hij deze ook begon: als snelste van het pak. Van de acht testdagen was Ferrari vijf maal het snelste op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona in Spanje. De Duitser nam er drie voor zijn rekening en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen twee. Of dit een voorteken is naar de weg terug naar de top voor het Italiaanse team valt nog af te wachten want aartsrivaal Mercedes blijft nog steeds favoriet. Het Duitse team, waarvan hun wagen heel betrouwbaar bleek te zijn doorheen gans het testgebeuren, kampte uiteindelijk op de laatste dag toch met mechanische pech.
  • Powercars
Ferrari met Halo systeem
Ferrari met Halo systeem
Ook Vettel testte vandaag de 'Halo' uit op zijn SF16-H. Teamgenoot Kimi Räikkönen testte het daags ervoor al even uit en vond het wel best "okay". Lewis Hamilton echter was heel vocaal over het nieuwe concept en noemde het aartslelijk en hij zou dit zelf niet op zijn wagen willen zien. "Als ze dit introduceren hoop ik dat het optioneel blijft. Dan verkies ik om dat ding niet op mijn auto te hebben", aldus de Brit.

“Ik geef toe dat het er niet mooi uitziet”, zegt Vettel. “Het is iets dat je niet gewoon bent om te zien in de F1. Maar als het de veiligheid opkrikt en het helpt om levens te redden is dat juist een goede zaak. Als we zo'n systeem eerder hadden gehad waren er nu minstens twee rijders die er nog zouden zijn: Henry Surtees en Justin Wilson. Het kan er lelijk uitzien maar niets rechtvaardigd het feit dat deze jongens er niet meer zijn.”

Vettel's tijd van 1:22.852 was de snelste op de supersoft banden tijdens beide vierdaagse officiële wintertesten van de afgelopen twee weken. De viervoudige wereldkampioen zette deze tijd neer in de voormiddag om vervolgens een wedstrijdsimulatie in de namiddag af te werken. In totaal legde hij 142 ronden af, wat ook het grootste aantal van alle deelnemers was.

Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. - Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. in de Toro Rosso volgde op bijna drie tienden van de rode bolide, met een tijd van 1:23.134. Deze zette hij neer op de ultrasoft banden. Felipe Massa, op de derde plaats, klokte met zijn Williams zijn snelste tijd op de supersofts en volgde op bijna acht tienden van Vettel. Hamilton hoopte om op de laatste dag het volle potentieel van zijn Zilverpijl te tonen maar problemen met de transmissie gooide echter roet in het eten. De regerende wereldkampioen eindigde de dag met zijn Mercedes als vijfde op de softbanden.

De teams gaan zich nu voorbereiden op de seizoensopener in Melbourne, Australië voor de eerste manche van het F1-kampioenschap. Deze zal plaatsvinden op het circuit van Albert Park tijdens het weekend van 18 tot en met 20 maart.

Uitslag Barcelona 2 Test Dag 4
#RijderTeamResultaat
1.Sebastian VettelFerrari1:22.852
2.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso1:23.134
3.Felipe MassaWilliams1:23.644
4.Sergio PerezForce India1:23.721
5.Lewis HamiltonMercedes1:24.133
6.Daniel RicciardoRed Bull1:24.427
7.Jenson ButtonMcLaren1:24.714
8.Jolyon PalmerRenault1:24.859
9.Marcus EricssonSauber1:25.031
10.Romain GrosjeanHaas1:25.255
11.Esteban GuttierezHaas1:25.422
12.            Rio Haryanto                                               Manor  1:25.899
13.   Nico Rosberg                       Mercedes1:26.140

Foto's: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 5 maart 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons