van der Horst

Wintertest Barcelona: Dag 1 - Vettel snelst maar meer kilometers voor Hamilton

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Op dag 1 van de eerste van twee vierdaagse wintertesten in Barcelona prijkte de nieuwe Ferrari SF-16 H, met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel aan het stuur, bovenaan de tabellen. De Duitser was met een tijd van 1m24s939, met de medium banden, maar liefst een halve seconde sneller dan rivaal Lewis Hamilton in de Mercedes W07. Maar de regerende wereldkampioen, die zijn snelste tijd ook met de mediums wist te behalen, reed een totaal van maar liefst 156 ronden bij elkaar - het meeste aantal van alle deelnemers. De tijden van vandaag waren, vergeleken met die van vorig jaar, maar liefst twee seconden trager. Tegenover de pole van afgelopen mei tijdens de GP van Spanje was het verschil maar drie tienden.
  • Hamofa Performance
Met volle verwachting hoopt iedereen op een dichte strijd tussen Ferrari en Mercedes om de wereldtitel dit jaar. Maar we moeten nog even afwachten. Rondetijden tijdens de wintertesten kunnen eenmaal een verkeerd beeld geven. De laatste twee jaren was Ferrari het snelst tijdens de winter maar het was wel hun Duitse rivaal die beide seizoenen met de wereldtitels aan de haal ging.

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Nico Rosberg, die morgen de taken overneemt van Hamilton, vertelde aan het Engelse Sky Sports News HQ dat Ferrari al reeds heel sterk blijkt te zijn en hij verwacht dat ze een grote bedreiging zullen vormen voor hen. Mercedes teambaas Toto Wolff voegde eraan toe:” We zijn heel tevreden dat Ferrari een geweldige auto lijkt te hebben want dat betekent dat er weleens een fantastische strijd kan ontstaan tussen de teams.”

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
De derde plaats vandaag was weggelegd voor Daniel Ricciardo's Red Bull RB12, gevolgd door de Williams FW38 van Valteri Bottas. Maar alle ogen waren eigenlijk gericht op de McLaren-Honda MP4-31 van voormalig kampioen Jenson Button. Met een tijd van 1m26s735 was de Brit maar liefst 1,8 seconde trager dan de Ferrari, en zijn wagen was uitgerust met de snellere soft compound banden. Maar vergeleken met vorig jaar blijkt de nieuwe McLaren-Honda betrouwbaarder te zijn dan zijn voorganger. Twaalf maanden geleden sprokkelde het team maar zes ronden bijeen op de eerste dag en vandaag maar liefst 84!

Romain Grosjean - Haas F1
Romain Grosjean - Haas F1
Het Amerikaanse Haas-team, dat met zijn VF-16 zijn debuut maakt in de F1, kende enkele problemen. Zo verloor Romain Grosjean zijn voorvleugel op de start/finish-lijn en dat hield de Fransman enkele uren in de pitbox. Morgen hervat de test terug in Barcelona en de weersvoorspelling zou gunstig blijven. Men verwacht alvast dat de rondetijden meer naar omlaag zullen gaan.
 

Uitslag Barcelona Test Dag 1

#RijderTeamResultaat
1.Sebastian VettelFerrari1:24.939
2.Lewis HamiltonMercedes 1:25.409
3.Daniel RicciardoRed Bull 1:26.044
4.Valtteri BottasWilliams 1:26.091
5.Alfonso Celis Jr.Force India 1:26.298
6.Jenson ButtonMcLaren 1:26.735
7.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso1:27.180
8.Marcus EricssonSauber1:27.555
9.Pascal WehrleinManor1:28.292
10.Romain GrosjeanHaas1:28.399
11.Jolyon PalmerRenault 1:29.356

Foto's: Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 22 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons