van der Horst

Xavier Maassen blijf bij ProSpeed Competition in 2013

Net als afgelopen seizoen zal de snelle Limburger Xavier Maassen met ProSpeed Competition en Porsche in de Blancpain Endurance Series uitkomen. De nummer drie van het voorbije seizoen deelt de Porsche 911 GT3-R opnieuw met de Duitser Marc Hennerici, terwijl de Belgische nieuwkomer Maxime Soulet die andere Belg Marc Goossens als derde man vervangt. Voor Xavier Maassen was continuïteit belangrijk en die vindt hij met ProSpeed Competition en de Porsche 911 GT3-R uiteraard. De Blancpain Endurance Series gaat op 14 april op de Italiaanse omloop van Monza van start en uiteraard is de 24 Uur van Spa, op 27 en 28 juni in de Belgische Ardennen, opnieuw het jaarlijkse hoogtepunt van het sterkste GT-kampioenschap ter wereld.
Vorig seizoen sloten Xavier Maassen, Marc Hennerici en Marc Goossens, onder meer na een schitterende zege op de Duitse Nürburgring, de Blancpain Endurance Series als derde af. “Beter doen, zal in een veld van 50 à 60 competitieve GT3’s niet eenvoudig zijn”, weet ook Xavier Maassen, “maar gezien ons geheel van toprijders, een topwagen en een topteam, hebben we de ingrediënten ten minste in huis. Heel belangrijk in het verhaal 2013 is de continuïteit. Twee van de drie rijders gaan verder, het team blijft hetzelfde en de wagen, de 911 GT3-R, is door Porsche deze winter nog maar eens verbeterd. Hier en daar zijn wat zaken veranderd, maar de essentie is en blijft behouden.”

Misschien wel de meest opvallende verandering is de komst van de Belgische belofte Maxime Soulet, aan de zijde van Xavier Maassen en Marc Hennerici. “Maxime vervangt Marc Goossens, maar dat betekent zeker geen stap achteruit. Maxime werkt al vijf jaar met het team van Rudi Penders samen, werd met Marc Goossens en ProSpeed Competition Belgisch kampioen in 2011 en hij bewees vorig seizoen op onze zusterwagen al zeer snel te zijn. Hoewel Marc een schat aan ervaring heeft en een schitterende teamgenoot was, ben ik er van overtuigd dat ons trio zeker niet verzwakt uit de winter is gekomen. De wagen is dan weer geëvolueerd, dus dat wil a priori zeggen dat de 911 nog sneller zal zijn. De ingenieurs van Porsche zijn doorwinterde vakmensen en het spreekt voor zich dat ik er naar uitkijk om met de nieuwe 911 aan de start van de eerste race te verschijnen. De laatste wijziging in vergelijking met 2012 is de kalender van de Blancpain Endurance Series. We tellen nu 5 in plaats van 6 races, maar op de Nürburgring rijden we geen drie uur, maar een mythische 1000 kilometer. Wij moeten nu zorgen dat ook het podium in de eindklassering wordt overgedaan, maar dan wel één en liefst twee treden hoger. Het feit dat we een tweede opeenvolgende seizoen met quasi een identieke ploeg aantreden, is in een uiterst competitieve omgeving als die van de Blancpain Endurance Series zeer belangrijk. Afspraak op 14 april in Monza!”

Xavier Maassen press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op donderdag 14 maart 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons