van der Horst

Zandvoort: Yentl Van Thielen domineert de eerste wedstrijd

Yentl Van Thielen - Audi R8 LMS Evo II
Yentl Van Thielen - Audi R8 LMS Evo II
Het achtste seizoen van de SRB ACC League, een simracing kampioenschap op Assetto Corsa Competizione en georganiseerd door Sim Racing Belgium, ging gisteren van start op het virtuele circuit van Zandvoort. Tijdens deze openingsronde stond er geen maat op Yentl Van Thielen, die met zijn Audi de poleposition wist te veroveren en deze feilloos omzette in een klinkende overwinning. In de andere categorieën waren het Niko Waltniel en Pascal Cardinaels die de show stalen. Waltniel behaalde de overwinning in de Pro-Am-klasse met zijn McLaren aan de virtuele groene tafel, terwijl Cardinaels in dezelfde bolide de winst in de Am-klasse naar zich toetrok.
Start SRB ACC League Seizoen 8 Zandvoort
Start SRB ACC League Seizoen 8 Zandvoort
De openingsmanche van het achtste seizoen van de ACC League werd een indrukwekkend spektakel, met maar liefst 42 wagens aan de start op het krappe en bochtige virtuele Zandvoort. Ondanks de drukte op de piste verliep de eerste bochten opvallend vlot, zonder noemenswaardige. Totdat Alex Amez (Mercedes) aangetikt werd in Hunserug, en zo na een sterke kwalificatie naar laatste plaatsen in het veld viel. Hij eindigde uiteindelijk als achttiende in de Pro-klasse.

Vooraan ging Yentl Van Thielen (Audi) als een raket van start en hij had binnen twee ronden al een voorsprong van negen seconden opgebouwd. Zijn dominantie was onbetwistbaar en niemand kon de Audi inhalen. Christophe Samyn bezette na de pitstops stevig de tweede plaats, terwijl de strijd om de derde plek spannend bleef tot de laatste twee minuten. In een spannende inhaalactie in de Tarzanbocht versloeg Ian Brown (Ford) Kris Nuyts (BMW) voor de derde plek. Sven Zvonar (Ferrari) completeerde de top vijf.

Het gevecht in Pro-Am
Het gevecht in Pro-Am
In de Pro-Am-klasse waren de verschillen veel kleiner en gooiden penalties het eindklassement flink door elkaar. Daan Punie (McLaren) kwam aanvankelijk als eerste over de streep, gevolgd door Benny Paulus (Audi) en Dimitri Verstrynge (Aston Martin). Echter, door tijdstraffen voor Punie en Verstrynge en een eerdere straf voor Paulus, schoof Niko Waltniel (McLaren) van de vierde naar de eerste plaats. Joeri Van Brussel (McLaren) werd tweede, terwijl Jens Hammens (Ferrari) de derde plek veroverde.

De Am-klasse kende ook een dramatisch verloop, met Ran Vansteelant (Porsche) als grote pechvogel. Hij lag op kop in de beginfase, maar maakte een fout en moest de pits in. Tot overmaat van ramp werd hij daarna door het simracing-platform gediskwalificeerd. Hierdoor kon Pascal Cardinaels zonder veel tegenstand naar de overwinning rijden, met een voorsprong van negen seconden op Birger Meysman (BMW). Patrick Wenting (Porsche) eindigde als derde.

Na deze spannende seizoensopener hebben de simracers nu twee weken de tijd om bij te komen, voordat ze opnieuw aan de slag gaan op de virtuele Red Bull Ring.

Foto's: Birger Meysman



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 14 september 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons