van der Horst

Zaterdag 16 maart: Start Arthey Rally Challenge in Rhisnes (Namen)

Polaris
Polaris
Komende zaterdag wordt de eerste van de zes manches van de RZR Cup 2013 afgewerkt. Het betreft de Arthey Rally Challenge, georganiseerd door Ghislain de Mevius en wordt verreden in Rhisnes. Een kampioenschap waarin vooral de Polaris Buggy’s goed uit de verf komen en een eigen klassement hebben, namelijk de Polaris RZR Cup.
  • LTF
Spektakel gegarandeerd met drie lussen van telkens twee KP’s. De wedstrijd staat open voor quads en ssv, vierwielaangedreven voertuigen van alle merken met een klassement scratch en per klasse.

In Vlaanderen is deze discipline vrijwel onbekend. In Wallonië daarentegen is het een hype met een heus kampioenschap waarbij namen als Frédéric Bouvy, Vincent Vosse, François Verbist, Stéphane Henrard, Bernard Munster, Gerard de Rooy, de Mevius, Patrick Schreurs en Feryn regelmatig opduiken. Ook Thierry Neuville waagde er zich reeds aan.

Het is de bedoeling om de manches te laten verrijden in Wallonië, Vlaanderen en Nederland.
De twee Nederlandse manches staan reeds vast op 27 april in Berghem en op 24 augustus in Halle.

“We zijn nog op zoek naar een of twee locaties in Vlaanderen om enerzijds een evenwicht te vinden in het kampioenschap en anderzijds om dit te promoten in Vlaanderen, “ aldus Thierry Audin van ATT Racing in het Antwerpse Burcht.

“Wij verdelen reeds jarenlang Polaris en willen via deze competitie ons product nog meer in de kijker zetten. Polaris won trouwens zijn klasse tijdens de afgelopen Dakar en levert oerdegelijk materiaal af. Via onder meer Patrick Schreurs en Pascal Feryn hopen we aan deze competitie een Vlaamse toets te geven. Ook Koen Wauters had interesse, maar kon deze wedstrijd niet aan de start komen door zijn drukke agenda. Het leeft, maar in Vlaanderen is het nog niet genoeg bekend. Maar onbekend is onbemind en eenmaal ervan geproefd zijn de meeste verkocht”.

Ook in andere competities is Polaris actief. Zo werden de Fransen Alcarez en Duclos eerste en tweede in de Dakar 2013 in de Klasse T3 voor de Suzuki Buggy van de Nederlander Coronel.

Méér info omtrent deze eerste manche met heel wat bekende koppen vindt u op www.polarisbenelux.com en http://www.attracing.be/evenementen/

Foto: Polaris Press



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op vrijdag 15 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons