van der Horst

Coupe des Sources – Mémorial Claudy Soret: Nabeschouwing van de organisatoren

Het heeft dus niet lang geduurd alvorens de Coupe des Sources zijn plaats innam bij de vaste afspraken voor regelmatigheidsproeven op open road voor historische wagens. Ondertussen werken Pascal Collard en Robert Vandevorst keihard aan de laatste details van de editie 2013, die geprogrammeerd staat op vrijdag 20 en zaterdag 21 september. Tijd voor een blik op de deelnemerslijst, waarop amper nog plek is voor late beslissers.
  • Powercars
“We komen inderdaad in de buurt van de 90 deelnemers”, toont Pascal Collard zich verheugd. “Dat is het maximale aantal deelnemers. Bovendien zien we in de drie klassen, de Legend 50, Legend 65 R en Legend 65 S ongeveer evenveel wagens. Dat betekent dat er zaterdagavond goed zestig wagens op de weg zullen te zien zijn, wat perfect is. 60% van het deelnemersveld is ook nieuw, wat onze aantrekkingskracht onderlijnt. We zien ook dat de gemiddelde leeftijd van de Coupe des Sources – Mémorial Claudy Soret, zeer goed zit, want gemiddeld situeren we ons rond het jaar 1971, wat maakt dat het merendeel van de wagens 40 jaar oud is. Het is het bewijs dat voor onze proef het niet nodig is om de meest recente wagen van onder het stof te halen, noch de krachtigste bolide in te schrijven.”

Nog een bewijs van de uitstraling van de Coupe des Sources, is de aanwezigheid van heel wat bekende corijders in de Legend 50. De strijd om de zege is er een die tot op het tiende van het punt gevoerd wordt en dus is een hoog niveau van corijder vereist. In die strijd om de zege vinden we uiteraard de titelverdedigers, Dominiczak-Dessauvage, maar de concurrentie kent geen genade. Hetzelfde stellen we vast in Legend 65 R, waar de Dahm, Dauchat, Delhez, Delporte, Kevers, Lys, Musty, Piraux, Reuter, Van Heukelom, Van Rompuy en andere allemaal beroep doen op zeer ervaren corijders om zo het verschil te maken.

“In de categorie Legend 65 S, vinden we dan weer meer recente wagens, die enkel de proeven op gesloten wegen zullen afwerken. Hier is navigatie een heel andere opdracht, want de weg zoeken is er niet bij. Desalniettemin verwachten we ons hier ook aan een mooie strijd, tussen enkele echt klassieke wagens en de jongens uit de streek”, lacht Pascal Collard. “We zullen in een volgend persbericht meer vertellen over de deelnemende wagens, maar ik kan nu al zeggen dat de strijd hevig zal zijn en spektakel zal niet ontbreken!”  

De start van de Coupe des Sources – Mémorial Claudy Soret 2013 wordt op vrijdag 20 september gegeven in de rue Royale, tegenover de Baden van Spa, in het centrum van diezelfde stad. De eerste etappe is voor de categorie Legend 50 niet verplicht, terwijl voor de Legend 65 R en S een non-stop programma op de affiche staat. Zo is er de proef op de kartingpiste van Spa-Francorchamps, die ’s nachts verreden wordt en zeer populair is bij de deelnemers. Op zaterdag zullen de deelnemers in de categorie Legend 65 S rond 20u30 aan de finish staan, goed twee uur voor de rest van het peloton.

Last but not least is Coupe des Sources – Mémorial Claudy Soret 2013 deel van een schitterend historisch weekend in Spa, met onder meer het Tribute Festival (met een concert van Machiavel op vrijdag om 21u00), de Spa Six Hours op het circuit van Spa-Francorchamps, en een mooie expositie van Benoît Deliège in Radisson Blu, in het centrum van de stad. U had het al begrepen, het is een weekend dat u niet mag missen.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op maandag 26 augustus 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons