Imola: Eerste zege voor Kalle Rovanperä in de Porsche Carrera Cup Benelux

Kalle Rovanperä
Het heeft niet lang geduurd voor Kalle Rovanperä (RedAnt Racing) zijn eerste zege pakte in de Porsche Carrera Cup Benelux, in zijn vierde race mocht hij al op het hoogste ereschavot plaats nemen. In Imola vocht hij op zondag opnieuw een duel uit met Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) maar ditmaal was de finale uitslag omgekeerd met Rovanperä voor de Nederlander.
Rovanperä nam resoluut de leiding van de tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux in Imola en leek ongestoord naar de zege te rijden tot hij bedacht werd met een penalty van 5 seconden voor een jumpstart. Meijer die dicht achter de leidende Porsche volgde leek zo de zege cadeau te krijgen, maar op het einde van de race maakte de Nederlander een fout die hem terugwierp op iets meer dan 5 seconden van Rovanperä. De tweevoudige rallykampioen kon zo toch zijn eerste zege in de Porsche Carrera Cup Benelux vieren.

Dirk Schouten (Q1 Trackracing), die ook een penalty kreeg van 5 seconden, werd derde en Benjamin Paque (D'Ieteren Luxury Performance) finishte opnieuw als vierde. Kobe Pauwels (D'Ieteren Luxury Performance) won dan weer bij de juniors.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 7 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.