van der Horst

12H Misano: Winst voor Saintéloc Junior Team - pech voor alle Belgische teams

Podium 2024 24H Series Hankook 12H Misano
Podium 2024 24H Series Hankook 12H Misano
De Hankook 12Hours of Misano werden gewonnen door de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT3 van Michael Doppelmayr, Pierre Kaffer, Elia Erhart en Swen Herberger. Het kwartet won met een stevige voorsprong van zes ronden op de JUTA Racing Audi, in wat uiteindelijk meer leek op een afvalrace. De wedstrijd was zelfs zo zwaar dat de derde plaats naar de winnaar in de 992-klasse ging, de Porsche 911 GT3 Cup (992) van Fulgenzi Racing. Ook de Belgische teams konden niet verhinderen dat zij allen in de problemen kwamen en uiteindelijk zag geen enkele Belgische wagen de finishvlag.
  • Hamofa Performance
Haas RT - Audi R8 LMS Evo II
Haas RT - Audi R8 LMS Evo II
Als er van de elf gestarte GT3's maar twee het podium halen, weet je hoe zwaar de race was. In de hitte aan de Adriatische kust moesten verschillende prominente teams, zoals de Prime Speed Sport Aston Martin met Earl Bamber, de polesittende PTT by Schnitzelalm Racing Mercedes en de Haas RT Audi, om verschillende redenen de handdoek in de ring gooien. Dat gold echter niet voor het Saintéloc Junior Team, dat 297 van de 401 verreden ronden op kop lag. Zij wisten het beste om te gaan met de omstandigheden en hielden uiteindelijk zes ronden voorsprong over op de JUTA Racing Audi R8 LMS GT3 van Arūnas Geciauskas, Leonardas Diržys, Justas Jonušis en Simas Juodviršis.

Fulgenzi Racing
Fulgenzi Racing
De derde plaats was voor de winnaar in de 992-klasse, Fulgenzi Racing met Andrea Buratti, Corrado Costa, Eric Wagner en Enrico Fulgenzi, die eveneens de slijtageslag wisten te overleven. Helaas kon dat niet gezegd worden van Red Ant Racing, dat beide wagens zag opgeven. Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker hadden te kampen met een elektronisch probleem aan de aandrijving, iets wat ook de bolide van Red Camel-Jordans.nl trof, waardoor zij zelfs niet van start konden gaan. Ook Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans zagen hun kansen op een podiumplaats in rook opgaan door een piek in de water- en olietemperatuur. Opvallend genoeg haalde geen enkele PRO wagen in de 992-klasse de finish.

Tot slot bleven ook de Belgische teams in de GT4-klasse niet gespaard van problemen. Rob Verhoeven, Kris Verhoeven en Mark Verhoeven moesten met hun Hamofa Motorsport BMW halverwege de race opgeven. De StreetArt Racing Aston Martin kende problemen met lekke banden naast remproblemen en moest uiteindelijk om veiligheidsredenen naar de kant. De uiteindelijke overwinning in de GT4-klasse ging naar de Buggyra Racing Mercedes. Ondanks alle tegenslagen blijft Red Ant Racing bovenaan in de 992-klasse staan, met het oog op de slotmanche begin september: de Hankook 24H Barcelona.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 7 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons