van der Horst

Spa: Winst voor Team Verhiest en Robbe Janssens in ingekorte race

Paul Maréchal - Lotus Exige V6 Cup R
Paul Maréchal - Lotus Exige V6 Cup R
Ook de Lotus Cup Europe zakte af naar Spa-Francorchamps om het voorprogramma van de Hankook 25 Hours Fun Cup te kleuren en deed dat met verve. Een regenbui tijdens de race zorgde ervoor dat het hele veld door elkaar werd geschud, maar uiteindelijk wist Robbe Janssens zijn vierde overwinning van het seizoen in de Production-klasse te behalen. Het Belgische succes werd nog verder onderstreept met een 1-2 finish voor Paul Maréchal en Thierry Verhiest in het algemene klassement. Deze prestatie was mede te danken aan een rode vlag, nadat de Oostendenaar een sortie maakte in Blanchimont.
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Gezien dit een wedstrijd over 50 minuten was in plaats van twee races van een halfuur, moest iedereen een verplichte pitstop afwerken. Dit bleek het kantelpunt te zijn van de wedstrijd waardoor Janssens de overwinning binnenhaalde. De Vlaams-Brabander kwam binnen net voor de regensluizen openden, waardoor zijn team direct kon anticiperen op het weer. Ondanks de succesballast wist Janssens hierdoor de leiding te nemen in de Production-klasse en zelfs als negende algemeen over de finish te komen.

Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup R
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup R
Vooraan vochten de Luxemburger Paul Maréchal en Tamas Vizin een stevig gevecht uit, met Thierry Verhiest op de derde plaats. De regen zorgde echter voor de nodige chaos in het klassement. Door de veranderende weersomstandigheden kwamen beide Lotus Exige V6 Cup R's van Racing Team Thierry Verhiest op kop te liggen. Dit bleef zo totdat Verhiest in de laatste tien minuten van de race een serieuze crash maakte in Blanchimont. Gelukkig kwam hij er zonder verwondingen vanaf, maar de wedstrijdleiding besloot de race stil te leggen en die niet meer te herstarten. Hierdoor werd het klassement opgemaakt de ronde voor de crash en bleven Maréchal en Verhiest op plaatsen één en twee algemeen, met Wolfgang Henseler als derde.

Nu krijgen de deelnemers rust tot eind augustus, wanneer zij weer in actie zullen komen tijdens de STX Homes 24 Hours of Zolder.

Foto's: Thomas Smets



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons