van der Horst

Gregory Eyckmans op jacht naar autosportdebuut met Racingstars

Gregory Eyckmans
Gregory Eyckmans
De 23-jarige rechtenstudent uit Zolder schreef zich enkele maanden geleden in voor Racingstars, een wedstrijd waarin uiteindelijk 4 mannen en 4 vrouwen de 24u van Zolder zullen betwisten in een Mazda MX-5. Het idee komt van Jan Wouters, die op deze manier de autosport wil promoten in België. Wouters hing vorig jaar na de 24u zijn helm aan de haak, en wil nu jonge talenten de kans geven om zelf te proeven van de autosport.
  • De Swert Opticiens
Uit meer dan 1200 inschrijvingen wist ‘local’ Gregory Eyckmans het tot de 24 finalisten te schoppen. Deze 24 finalisten bestaan uit 12 mannen en 12 vrouwen, waarvan er uiteindelijk telkens één kwartet zal overblijven. Vier vrouwen zullen de etmaalrace betwisten in een zwarte Mazda MX-5, vier heren mogen hun kans wagen in een witte MX-5.
 
Racing Stars maakt gebruik van een vaste jury die elke episode aanwezig is en een gastjury die als vakspecialist per discipline zal fungeren. Deze gastjury wisselt per episode afhankelijk van het aspect dat uit de discipline wordt uitgelicht. Enkele bekende namen uit de autosportwereld beoordeelden de deelnemers op hun kunnen en progressie. Zo kregen de Racingstars al het gezelschap van Jeffrey van Hooydonck, Andy Jaenen, Nico Verdonck, Wim Eyckmans, Marc Goossens, … stuk voor stuk grote namen uit de autosport.
 
Deze samengestelde jury zal optreden als coach voor alle deelnemers en de deelnemers ook trainen en begeleiden. Op het einde van elke episode zal diezelfde jury bepalen wie er mag doorgaan en wie de afvallingsrace moet verlaten. Elke maandagavond kunnen de afleveringen gevolgd worden op Life!TV (telenet kanaal 41 of www.lifetv.eu) omstreeks 21u30. Enkelen moesten de race al verlaten, en het wordt alsmaar spannender op jacht naar het felbegeerde zitje in de 24u van Zolder. Daarom heeft Gregory jullie steun nodig.
 
“Like” zijn facebook-pagina door op volgende link op “vind ik leuk” te klikken: https://www.facebook.com/pages/Racing-Stars-Gregory/612535572109283 en help hem op weg naar de 24u van Zolder! Gregory wenst via deze manier zijn sponsor Swissflex, alsook vrienden en sympathisanten te bedanken voor hun steun.

Gregory Eyckmans



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 1 juli 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons