van der Horst

Rochefort Historic Cars Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

Het aftellen is nu echt wel begonnen voor de organisatoren van het 1ste Rochefort Historic Cars Festival, dat in het hartje van de Ardennen plaats vindt op zondag 30 juni. Op vrijdag 17 mei werd een test georganiseerd met diverse oude wagens, het moment dus waar de theorie in de praktijk omgezet werd. De test was er uiteraard op gericht om de piste grondig door te lichten.
  • 24 Hours of Zolder
De aanwezige wagens en motoren hebben de diverse mogelijke omlopen kunnen testen, waardoor wij nu beter begrijpen waar we bijvoorbeeld nog bijkomende veiligheidsmaatregelen moeten treffen”, aldus Serge Stevens, verantwoordelijke van de organiserende Formula Club Belgium. “De burgemeester van Rochefort, François Bellot, en de schepen van onderwijs, cultuur en toerisme zijn zelfs aan boord gekropen van diverse wagens, om zich zelf te overtuigen van de sterkte van het evenement. Het lokale publiek was verrast dat er een dergelijke test aan vooraf ging. Het is overigens altijd geweldig om vast te stellen dat groot en klein nog steeds in grote mate warm lopen voor auto’s en motoren van gisteren en eergisteren. Iedereen die aanwezig was genoot van het spektakel, niet in het minst vanwege het typische geluid van de oldtimers…”
    
Het groene licht is er nu definitief en de komende dagen wordt aan de kant van de Formula Club Belgium nog heel hard gewerkt. De eerste uitgave van het Rochefort Historic Cars Festival kondigt zich meteen zeer prestigieus aan, met een aanbod competitiewagens van voor 1990, of het nu gaat om eenzitters, sportwagens, prototypes, naast motoren en zelfs sidecars. Bekende namen zullen er op zondag 30 juni ook zijn, zoals Yvette Fontaine, Nicol Sol en Georges Hacquin. Over deze laatste deelnemer verscheen overigens recent een boek over zijn carrière, die meer dan 250 wedstrijden telt. Dankzij de Belgian Triumph Club, zullen ook niet minder dan… 200 wagens uit de glorierijke periode van de Britse sportwagens aanwezig zijn. Zij nemen de straten van de stad in voor een International British Cars Festival, uiteraard onmisbaar voor iedereen die van Britse sportwagens houdt. 

Rochefort Historic Cars Festival press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 14 juni 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons