van der Horst

CER: Neuville geeft Ogier gepast antwoord, Evans knokt (SS4)

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Na vier van de achttien proeven staat Sébastien Ogier nog altijd aan de leiding van de Central European Rally. Thierry Neuville had wel een stevig antwoord klaar op de vierde proef, en pakte wat tijd terug. De top drie staat binnen de seconde...
  • LTF
De vierde proef was meteen de langste van de rally. Strasin 1 telt 27 kilometer aan duizelingwekkende snelheden die gebroken worden door passages in kleine Tsjechische dorpjes.

Duidelijk een kolfje naar de hand van Elfyn Evans (Toyota) die stilaan in zijn ritme van weleer komt. De Welshman zette de snelste tijd neer en doet volledig mee voor winst. De tweede tijd was voor Thierry Neuville (Hyundai) die enkele seconden pakte op zowel Sébastien Ogier (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai).

Ogier heeft een bonus van drie tienden op Neuville en acht tienden op Evans. "We hebben nochtans heel wat onderstuur", aldus de Belg. "Het was moeilijk om te lezen hoeveel we grip we hebben." Ott Tänak (Hyundai) ziet Neuville een beetje weglopen in tijd, maar in de tussenstand ligt de Est wel op vinkeslag als vijfde, op welgeteld één tiende van Takamoto Katsuta (Toyota) die opnieuw een goed ritme toont.

Daarachter gaapt al een gaatje, omdat de eerste problemen opduiken. Andreas Mikkelsen (Hyundai), Sami Pajari (Toyota) en Adrien Fourmaux (Ford), respectievelijk zes, zeven en acht, hebben problemen met het hybridesysteem, vooral veroorzaakt door een stevige jump halfweg. Ook Grégoire Munster (Ford) verloor de hybride na die jump. Hij is negende.

Straks volgt de laatste nieuwe proef, die van Sumavske Hostice. Daarna keren de rijders terug naar Klatovy, voor hun derde run.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons