van der Horst

CER: Neuville leidt na openingsdag en zit op titelkoers

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville ligt op titelkoers. De Belg leidt na een spannende openingsdag in de Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. Zijn dichtste belagers, Sébastien Ogier en Ott Tänak, staan wel op het virtuele podium.
Thierry Neuville (Hyundai) kwam kort na de middag in de openingsdag aan de leiding, en bouwde daarna een kleine voorsprong uit. Op de slotproef zag hij echter Sébastien Ogier (Toyota) een half secondje terug nemen, maar er is reeds een klein kloofje.

De Belg heeft een voorgift van 6.4 seconden op Ogier. Zijn dichste tegenstander, Ott Tänak (Hyundai), is derde. Neuville had de Est wellicht verder gewenst, maar in de strijd om de merkentitel doen ze wel een goede zaak. Tänak volgt op 7.8 seconden. Ter herinnering: Neuville moet na dit weekend een kloof hebben van minstens 30 punten op de Est. Dat gat bedraagt nu 29 punten.

Na de "grote" drie zit er een eerste gaatje. Elfyn Evans (Toyota) verloor na de middag de voeling en zit nu op een kwartminuut. Takamoto Katusta (Toyota) is vijfde op ruim een halve minuut. De rest volgt nog veel verder, vooral door hybrideproblemen. Sami Pajari (Toyota) is voorlopig de beste van het pakket op anderhalve minuut, maar de Fin moet uitkijken voor Adrien Fourmaux (Ford). Grégoire Munster (Ford) is achtste. 

In WRC2 leidt Nikolay Gryazin, maar Oliver Solberg is niet veraf. De Zweed zit op amper drie tellen van de Belgische Citroën.

Maxime Potty vecht ondertussen voor een stek in de top 20 algemeen.

Foto: Hyundai Motorsport 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons