van der Horst

CER: Neuville slaat een bresje (SS7)

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft met de snelste tijd op de proef een klein gaatje geslagen in de Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. De Belg leidt nu voor een trio, met daarin zijn dichtste belagers Ott Tänak en Sébastien Ogier.
Met Strasin 2 stond de langste proef van de rally voor de tweede keer op het programma. De omstandigheden waren veel droger, waardoor de proef eigenlijk voor iedereen opnieuw helemaal anders was.

Thierry Neuville (Hyundai) zette de richttijd waar de anderen zich de tanden op stuk beten. De concurrentie kwam wel in de buurt, maar de Belg ging toch lopen met de snelste tijd voor Elfyn Evans (Toyota) en zijn uitdager, Ott Tänak (Hyundai). 

Neuville bouwt plots een voorgift op van 6.9 seconden op Sébastien Ogier (Toyota). De Fransman is de koploper van een klein peloton met daarin Ott Tänak als derde, en Evans als vierde.

Daarachter zit Takamoto Katsuta (Toyota) een beetje in Niemandsland op 24 seconden. De rest werd geplaagd door problemen op het hybride-systeem. Sami Pajari 5otyota) is zesde, voor de Fords van Adrien Fourmaux en Grégoire Munster.

In WRC2/Rally2 is Nikolay Gryazin de leider. Yohan Rossel staat voor berewerk. De Fransman moet winnen om alsnog mee te doen voor de titel, maar kijkt uit op een achterstand van een minuut na een fout, gisterenavond.

Er rest straks nog één avondproef op deze openingsdag.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 oktober 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons