van der Horst

CER: Ogier crasht, Neuville op het podium (SS17)

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Sébastien Ogier is in zijn jacht op de leidersplaats van de baan gegaan in de voorlaatste proef van Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. Thierry Neuville schuift op naar het podium maar koopt daar weinig mee.
  • Powercars
Het venijn zit in de staart van deze Central European Rally. Sébastien Ogier (Toyota) zette alles op alles om Ott Tänak opnieuw bij te benen in de strijd om de overwinning. Maar de Fransman verkeek zich en dook het decor in. Einde rally voor Ogier en Vincent Landais.

Ott Tänak (Hyundai) lijkt zo op weg naar de zege. Hij heeft nu een bonus van 10 seconden op Elfyn Evans (Toyota) die wel nog wegliep met de snelste tijd. Thierry Neuville (Hyundai) is derde, maar koopt daar weinig mee. Hij pakt iets meer zaterdagpunten, maar de Belg zit op zondag niet op de voorste rij en moet nog alles op alles zetten op de Powe Stage, wil hij het zichzelf niet moeilijk maken in Japan.

Takamoto Katsuta (Toyota) is vierde. Grégoire Munster (Ford) schuift door naar plaats vijf.

Nikolay Gryazin heeft een geruststellende bonus in WRC2 én Rally2.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons