van der Horst

CER: Ogier loopt wat uit (SS3)

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft zijn leidersplaats een beetje verstevigd op de derde proef van de rally van Centraal-Europa. Thierry Neuville blijft tweede.
De rijders werkten na donderdagavond een tweede keer de proef van Klatovy af. Donderdag pakte Thierry Neuville (Hyundai) de snelste tijd. De Belg kon dat niet herhalen, maar reed wel een degelijke vierde tijd.

De snelste tijd was voor de wedstrijdleider. Sébastien Ogier (Toyota) liep uit in het tweede deel van de proef, dat heel hobbelig was. Toyota scoorde trouwens in blok met een tweede tijd voor Takamoto Katsuta (Toyota) en Elfyn Evans (Toyota op plaats drie. 

Ogier heeft nu een bonus van 3.2 seconden op Neuville en 3.5 op Katsuta. De Fransman slaat dus een eerste klein kloofje. Tänak is vierde op vijf seconden, en heeft een zuchtje voorsprong op Elfyn Evans. De grootste verliezer was Andreas Mikkelsen (Hyundai). Hij zakte van drie naar zes, ondanks een degelijke chrono.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons