van der Horst

CER: Ogier maakt foutje, Tänak profiteert (SS15)

Adrien Fourmaux - Ford Puma Rally1
Adrien Fourmaux - Ford Puma Rally1
Ott Tänak heeft de leiding genomen in de Rally van Centraal Europa. De Est profiteerde optimaal van een foutje van Sébastien Ogier. Thierry Neuville blijft vierde.
De openingsproef van de slotdag bracht meteen wat teweeg. Andreas Mikkelsen (Hyundai) reed al snel lek en is ook uitgeteld voor de zondagpunten. Kort later boorde Sami Pajari (Toyota) zijn Yaris in een gracht. De Fin sloeg over de kop en moest opgeven.

Maar ook bij de kleppers vooraan liep niet alles gesmeerd. De wegen werden snel vuiler. "Het lijkt wel of de palen om niet te snijden zijn verplaatst", merkte Thierry Neuville (Toyota) op.

Sébastien Ogier (Toyota) verkeek zich op een kruispunt en ging rechtdoor. De Fransman zag Ott Tänak (Hyundai) de leiding nemen, maar het verschil bedraagt amper 2 seconden. Ogier moet wel vol aan de bak voor de zondagspunten, anders is de Fransman volledig uitgeteld voor de titel. Adrien Fourmaux (Ford) heeft daarin het voortouw genomen met een sterke snelste tijd, niet toevallig als opener op de baan. Ook Neuville zit goed in de punten. Hij was een fractie sneller dan Tänak en de Belg profiteert uiteraard ook van de fout van Ogier. Maar de kans dat de Belg dit weekend wereldkampioen wordt, slinkt met de kilometer.

Nikolay Gryazin is op weg naar de zege in WRC2.

Straks volgen er nog drie proeven.

Foto: M-Sport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons