van der Horst

CER: Tänak en Ogier vechten het uit, Katsuta moeit zich (SS16)

Takamoto Katsuta - Toyota Yaris Rally1
Takamoto Katsuta - Toyota Yaris Rally1
Met nog twee proeven te gaan in de Central European Rally zijn Ott Tänak en Sébastien Ogier amper anderhalve seconde verwijderd van elkaar. Voor Thierry Neuville wordt dit stilaan een rally om snel te vergeten.
Ott Tänak (Hyundai) nam zondagochtend de leiding over van Sébastien Ogier (Toyota) na een klein foutje, maar de Fransman legt zich niet neer bij de feiten. Ogier pakte vier tienden terug op de Est en hangt nu op anderhalve seconde van Tänak.

Voor de zondagpunten ligt alles nog open, want Takamoto Katsuta (Toyota) komt zich plots in de debatten mengen met een snelste tijd. Thierry Neuville wacht nog een lange dag. "De wagen is niet goed. Misschien door het profiel van de proeven", aldus de Belg die zich zal moeten reppen om vandaag nog te scoren. De Belg kan het zich niet permitteren Ott Tänak te veel te laten inlopen.

In de algemene stand veranderde er niets. In WRC2 is Nikolay Gryazin nog altijd dominant.

Er volgen straks nog twee proeven, waaronder de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Central European Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons