van der Horst

FIA Motorsport Games: Tweede gouden medaille voor België dankzij Lucas Cartelle

Podium 2024 FIA Motorsport Games Cross Car Junior
Podium 2024 FIA Motorsport Games Cross Car Junior
Tijdens de FIA Motorsport Games in Valencia heeft België een tweede gouden medaille behaald. Lucas Cartelle wist na twee sterke heats op zaterdag zijn succes in de Cross Car Junior voort te zetten op zondag. In de finale was hij te snel voor de Spanjaard Diego Martinez, terwijl de Fransman Sascha Daayot op de derde plek eindigde. Cartelle had daarbij een beetje geluk aan zijn zijde. Bij de seniors bereikte Arnaud Demelenne de halve finales, maar hij strandde daar. De jongste Belg van het team, Colin Snoeys, behaalde uiteindelijk een tiende plaats.
Lucas Cartelle
Lucas Cartelle
Cartelle en Martinez gingen het hele weekend al gelijk op en het was duidelijk dat de strijd om de medaille tussen hen zou gaan. Samen met Daayot startten zij vanaf de eerste rijen, maar daar liep het voor Cartelle al snel mis. Hij werd aangetikt, schoot in de berm en raakte geblokkeerd, wat voor hem einde race leek te betekenen. Echter, toen vier andere deelnemers vast kwamen te zitten in de haarspeldbocht, werd de rode vlag getoond en werd besloten te herstarten met de oorspronkelijke startposities. Cartelle greep deze tweede kans met beide handen aan.

Bij de herstart nam Cartelle direct de leiding door Daayot voorbij te gaan en wist hij de race van begin af aan te controleren, met Martinez vlak achter hem. In ronde vijf ontstond echter weer chaos: een wagen sloeg achter op het circuit over de kop, terwijl Martinez in de berm belandde. Dit leidde opnieuw tot een rode vlag, maar deze keer werd besloten niet verder te racen. Hierdoor telde de vorige ronde als einduitslag, waardoor Martinez zijn tweede plaats behield en Daayot als derde eindigde.

Arnaud Demelenne
Arnaud Demelenne
In de Cross Car Senior wist Demelenne nog door te stoten naar de halve finales, maar gezien zijn opgave in de tweede heat wist hij dat het lastig zou worden. Hij eindigde als negende en was daarmee uitgeschakeld. In het eindklassement werd hij achttiende. Het goud ging naar de Fransman David Méat, gevolgd door de Spanjaard Ivan Piña Chinchilla en de Zweed Sebastian Enholm.

Colin Snoeys
Colin Snoeys
Ten slotte kwam ook Snoeys vandaag weer in actie. Na zijn nederlaag tegen Noorwegen gisteren kon hij nog maximaal negende worden. Hij begon de dag sterk met een overwinning tegen Peru, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Israël, waarmee hij op een tiende plek eindigde. Voor de medailles pakte de Spanjaard Hugo Fuertes goud, gevolgd door de Nederlandse Merel Hoogstra en de Canadese Ava Cabral.

Foto's: Thomas Smets - FIA Motorsport Games



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rallycross Internationaal op zondag 27 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons