van der Horst

Gulf 12H: Rinaldi Racing en AF Corse onthullen eerste namen

Start Gulf 12H 2023
Start Gulf 12H 2023
Half december staat de Gulf 12 Hours 2024 gepland, de veertiende editie al van het evenement met thuisbasis op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De Gulf 12 Hours bestaat dit jaar opnieuw uit twee wedstrijden en op een goede 50 dagen voor de start is het Ferrari dat de eerste namen kan bevestigen, via Rinaldi Racing en meervoudig winnaar AF Corse.
  • De Swert Opticiens
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
De voorbije 2 jaar maakte de Gulf 12 Hours deel uit van de Intercontinental GT Challenge en bestond de wedstrijd uit één lange sprint van 12 uur. In 2024 is er niet langer een samenwerking met SRO en dus opteert de organisatie terug voor twee heats, zij het niet langer van elk zes uur. Zoals Autosport.be eind vorig jaar al aankondigde na een gesprek met de organisatie, zal het eerste deel van de race over 8 uur worden afgewerkt, met een afsluitende wedstrijd over 4 uur. De organisatie zet ook vol in op Pro-Am combinaties en doet daarbij pure Pro-bezettingen in de ban. Dit jaar moet er minstens één Bronzen of Zilveren rijder aangemeld zijn op elke wagen.

Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Op de startlijst staan er twee wagens waarop reeds een bezetting werd aangekondigd. Rinaldi Racing - in 2017 nog tweede met Salikhov/Seefried/Siedler - opende de lijst met een Ferrari 296 GT3 voor diezelfde Rinat Salikhov, gekoppeld aan Christian Hook, Felipe Fernandez Laser - vorig jaar nog winnaar bij de 24H Nürburgring -en David Perel. Ook viervoudig winnaar AF Corse tekent present met meerdere wagens, waarbij de eerste bolide de sporen krijgt van Alessandro Cozzi, Eliseo Donno, Marco Pulcini en Giorgio Sernagiotto.

Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
De Gulf 12 Hours 2024 wordt verreden op 15 december 2024, precies één week na de Grote Prijs Formule 1 van Abu Dhabi. Vorig jaar versloeg de GruppeM Mamba-Mercedes-AMG GT3 van Maro Engel, Mikael Grenier en Luca Stolz nipt de Team WRT BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor, Nick Yelloly en Valentino Rossi. Jules Gounon had, met zijn 2 Seas Motorsport Mercedes-AMG GT3 die hij deelde met Maximilan Götz en Fabian Schiller, genoeg aan de derde plaats voor zijn IGTC-titel veilig te stellen.


Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 21 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons