van der Horst

Hockenheim: Mirko Bortolotti pakt DTM titel

Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti
Verleden jaar ontglipte de titel hem in de laatste race, maar dit jaar maakte Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 EVO2) die fout niet meer. Nog drie rijders maakten kans op de titel, naast Bortolotti ook leider in de tussenstand Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII) en Maro Engel (Team Winward Mercedes-AMG). Maar de zege in de zaterdagrace maakte dat van der Linde extra ballast meekreeg en de start moest nemen met een wagen die 20 kilogram zwaarder woog dan de Lamborghini van Bortolotti. De Zuid-Afrikaan kwam niet verder dan de twaalfde plaats terwijl Bortolotti als tweede finishte, voldoende om de titel te pakken.
  • LTF
Maro Engel werd tiende en vormde dus ook geen bedreiging voor de titel van de Lamborghini piloot. Bortolotti startte van op de pole en nam autoritair de leiding terwijl van der Linde te kampen had met wegliggingsproblemen en wegzakte uit de top tien. De Audi rijder kwam als eerste de pits binnen in de hoop de problemen te verhelpen, maar de pitstop bracht geen oplossing integendeel, van der Linde zou nooit in de top tien geraken.

Luca Engstler voor Mirko Bortolotti
Luca Engstler voor Mirko Bortolotti
De pitstop van Bortolotti verliep wel perfect maar Lucas Engstler (Grasser Motorsport Lamborghini Huracan GT3 EVO2) kwam de Italiaan onder druk zetten. Bortolotti nam geen risico’s en liet de zege aan Engstler gezien zijn tegenstanders voor de titel ver achter lagen. René Rast (Schubert Motorsport BMW M4 GT3) legde beslag op de derde plaats. De top vijf werd volgemaakt door Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) en Nicki Thiim (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 EVO2). Bortolotti is zo de eerste Italiaanse DTM kampioen sinds Nicola Larini in 1993. Mercedes-AMG pakte de titel bij de constructeurs. 

Foto's: Len Kutasi



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons