Hockenheim: Vierde titel voor Larry ten Voorde

Flynt Schuring en Larry ten Voorde
Op de Hockenheimring vond dit weekend de finale van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland plaats. Larry ten Voorde (Proton Huber Competition) had voldoende aan tweemaal een zesde plaats om voor de vierde keer de titel te pakken. Flynt Schuring (Team Proton Huber Competition) is de kampioen bij de rookies terwijl Sören Spreng zich de ProAm titel toe-eigende.
Huub van Eijndhoven - UNISERVER by Team GP Elite
Op zaterdag reed Huub van Eijndhoven (Uniserver by Team GP Elite) van start tot finish aan de leiding en werd zo de negende verschillende winnaar dit jaar. Harry King (Allied-Racing) kwam als tweede over de finishlijn en behield zo zijn kansen op de titel aangezien ten Voorde niet verder kwam dan de zesde plaats. De laatste podiumplaats ging naar Robert de Haan (Team75 Bernhard).

Ariel Levi - UNISERVER by Team GP Elite
In de tweede race zette King alles op alles en reed lange tijd aan de leiding tot Robert de Haan (Team75 Bernhard) een inhaalmanoeuvre inzette en beide wagens elkaar raakten. King viel terug naar de negende positie, de Haan viel buiten de top tien. Ariel Levi (Uniserver by Team GP Elite) die van bij de start op de derde plaats lag kreeg zo de leiding in handen en won voor Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport) en Huub van Eijndhoven (Uniserver by Team GP Elite). Ten Voorde kwam opnieuw als zesde over de lijn maar dat was voldoende om de titel te pakken.

Foto's: Len Kutasi

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.