van der Horst

Imola: Als twee honden vechten om een been, loopt Vince Peeters ermee heen

Start 2024 Simwear.eu Porsche Cup Benelux Imola Race 2
Start 2024 Simwear.eu Porsche Cup Benelux Imola Race 2
Voor de derde race van de Simwear.eu Porsche Cup Benelux trokken de simracers naar het virtuele Imola. Na de vorige meeting in Spa-Francorchamps werd al duidelijk dat er zeker drie kanshebbers zijn voor overwinning in de Porsche-klasse. Ook dit keer was dat het geval. In de eerste race maakten Coen Klopman en Erind Baba het elkaar flink lastig, maar Vince Peeters profiteerde daar slim van en behaalde niet één, maar twee overwinningen. Bij de Am-klasse was er eveneens slechts één winnaar: de alomtegenwoordige Maico Vanlook, die opnieuw twee races achter zijn naam schreef.
Coen Klopman en Erind Baba komen in aanraking met elkaar
Coen Klopman en Erind Baba komen in aanraking met elkaar
Klopman begon de eerste race met de beste uitgangspositie vanaf pole en samen met Baba en Peeters vormde hij al snel een kopgroep die weg wist te rijden van de rest van het veld. Alles leek goed te verlopen totdat Klopman en Baba elkaar raakten ter hoogte van Piratella, waardoor ze beiden van de baan schoten en hun kansen op de overwinning in rook zagen opgaan. Peeters profiteerde optimaal van het incident en reed onbedreigd naar de overwinning. Ook Benjamin De Paepe maakte handig gebruik van de situatie en pakte de tweede plaats. De strijd om de derde plek bleef echter spannend tot de finish. Guillaume Van Houte moest zich fel verdedigen tegen zowel Klopman als Baba, maar zijn doorzettingsvermogen werd beloond. Na vijftien minuten intensief verdedigen, wist hij de derde plaats veilig te stellen.

Maico Vanlook
Maico Vanlook
Bij de Am's leek Jelle Verstraeten aanvankelijk op weg naar de overwinning, maar net voor de helft van de race wist Maico Vanlook hem te passeren. Toch kon Vanlook niet het gebruikelijke gat slaan, zoals hij eerder in Spa-Francorchamps deed. Met Verstraeten constant in zijn kielzog, was er geen ruimte voor fouten. Vanlook bleef echter foutloos en behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen. Verstraeten eindigde als tweede, terwijl Kevin Souffreau als derde over de streep kwam. Steve Claeys en Jean Van Liempt maakten de top vijf compleet.

Vince Peeters
Vince Peeters
In de tweede race wist Peeters dat hij, na het missen van de openingsronde in Zandvoort, zijn kansen op de titel alleen kon behouden door meteen sterk van start te gaan. En dat deed hij. Met Klopman en Baba die twee rijen achter hem moesten starten, schoot de nieuwbakken Williams Esports Academy-rijder als een pijl uit de startblokken en gaf de leiding niet meer uit handen. Achter hem zette Van Houte zijn sterke vorm voort en klom op naar de tweede plaats, maar opnieuw kreeg hij Baba en Klopman in zijn spiegels. Dit keer lukte het hem niet om zijn positie te verdedigen en beide rijders passeerden hem. In het duel om de tweede plek wist Klopman in de slotfase Baba te verslaan, waardoor hij als tweede eindigde. Mathieu Collin werd na een penalty voor Van Houte vierde, terwijl De Paepe de top vijf afsloot.

Jelle Verstraeten en Steve Claeys
Jelle Verstraeten en Steve Claeys
Bij de Am's had Vanlook ditmaal minder moeite. Na de start creëerde hij, net als tijdens de vorige meeting, een buffer door enkele Pro's tussen zichzelf en de achtervolgende Am-rijders te plaatsen, wat hem zijn vijfde overwinning van het seizoen opleverde. Verstraeten eindigde opnieuw als tweede, terwijl teamgenoot Claeys dit keer de derde podiumplaats pakte. Anton Dupan herstelde zich na een moeizame eerste race en eindigde als vierde, met teamgenoot Kim Beheyt die de top vijf compleet maakte.

Nu krijgen de deelnemers twee weken rust, behalve Peeters, die aan het einde van deze week in Valencia zal racen tijdens de FIA Motorsport Games, voordat ze weer in actie komen op Hockenheim.

Foto's: Nick Debeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 22 oktober 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons