van der Horst

Kenny Herremans begeleidt sim racers van team Vortex naar het echte circuit voor de 24U van Spa-Francorchamps C1 Racing

Kenny Herremans en de sim racers van team Vortex
Kenny Herremans en de sim racers van team Vortex
De wereld van het sim racen en de autosport groeien steeds dichter naar elkaar toe, en dit jaar is dat duidelijker dan ooit. Kenny Herremans, ervaren racepiloot en een gevestigde naam in de Belgische autosport, heeft een unieke uitdaging aangenomen. Hij heeft drie getalenteerde simracers, Vince Peeters, James Slaets en Lucas Romano, overtuigd om de stap te zetten van de virtuele naar de echte racewereld. Hun debuut zal plaatsvinden op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps, tijdens de 24 uren van de Citroën C1 Cup.
  • Prospeed Competition
Kenny Herremans’ visie:
“Mijn motivatie om Vince, James en Lucas te begeleiden, is om hun overgang zo feilloos mogelijk te laten verlopen en hun droom werkelijkheid te laten worden. Sim racen en echt racen hebben veel gemeen, maar er zijn ook een aantal cruciale verschillen. De juiste begeleiding kan het verschil maken. Deze jongens hebben in de virtuele wereld bewezen dat ze snel en consistent zijn. Nu is het tijd om dat op het circuit te laten zien. Via Bruno Ver van BRV Racing was er een eerste gesprek en via extra hulp van BRV’s vaste partners HIVE en Beprojects.be is er een overeenkomst tot stand gekomen.”
 
De sim racers aan het woord:
 
Vince Peeters
“Sim racen heeft me altijd uitgedaagd om elke meter op de virtuele track optimaal te benutten. Het idee om die kennis nu op het echte circuit toe te passen is een aantrekkelijke uitdaging. We maakten kennis met Kenny tijdens de Virtual 24H of Zolder in 2023 die we samen reden en dat was een succesvolle editie voor ons omdat we 2e werden zowel in de race als in het kampioenschap. Kort daarna ontstond het idee om de eerste stappen in het echte racen te zetten en in april 2024 deden we een eerste track day in een Citroën C1 cup op Circuit Zolder. Onder begeleiding van Kenny ging dit opmerkelijk vlot en sindsdien kreeg ik met ART Racing ook al de kans om mijn eerste race in BGDC te rijden.”
 
James Slaets
“Ik heb altijd gedroomd van racen op een echt circuit en nu is het moment eindelijk daar. Kenny zijn geloof in mijn kunnen en dat van de de andere sim racers van Vortex werd bevestigd na een zeer positief verlopen gezamenlijke testdag op circuit Zolder en zo is het idee ontstaan om de 24u van Spa te doen in de C1 Cup. Exact 10 jaar na mijn deelname aan Racing Stars 2014 waar ik bij de finalisten hoorde, maar waarbij ik niet verder geraakte bij gebrek aan sponsoring, is mijn kans nu eindelijk gekomen. Een droom die in vervulling gaat op het mooiste circuit ter wereld! “
 
Lucas Romano
“Het gevoel om van de simulator naar een echte racewagen over te stappen, is onbeschrijflijk. De vuurdoop tijdens een track day op een verregend circuit van Zolder was zeer pittig. Met de coaching en ervaring van Kenny is deze dag echter uitgedraaid op een zeer waardevolle ervaring onder moeilijke en wisselende omstandigheden. Al snel begon ik vertrouwen te krijgen in mezelf en de wagen. Ik kijk er dan ook naar uit om verder te leren maar vooral te genieten!”
 
Met de begeleiding van Kenny Herremans staan deze drie simracers klaar om hun eerste stappen in de autosport te zetten. Dit avontuur zal ongetwijfeld de brug slaan tussen sim racen en het echte circuit en laat zien dat de sprong naar professioneel racen voor getalenteerde sim racers binnen bereik ligt.

Persbericht Kenny Herremans



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 18 oktober 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons