van der Horst

Macao: Alessio Picariello en Laurens Vanthoor met Absolute Racing

De wagens van Alessio Picariello en Laurens Vanthoor voor Macao
De wagens van Alessio Picariello en Laurens Vanthoor voor Macao
Midden november staat de FIA GT World Cup weer op het programma in Macao, een evenement waarbij de kwalificaties cruciaal zijn om het hele weekend kans te maken op de titel. Tot nu toe heeft Porsche weinig geluk gehad op het iconische Guia Circuit, gelegen in de voormalige Portugese kolonie. De laatste titel dateert immers al sinds 2008. Dit jaar zet het merk echter weer groots in, met maar liefst vijf bolides aan de start. Twee daarvan worden door Absolute Racing geprepareerd, met aan het stuur de Belgische rijders Alessio Picariello en Laurens Vanthoor.
  • Powercars
Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Laurens Vanthoor - Toro Racing Porsche 911 GT3-R (992)
Net als vorig jaar zullen Vanthoor en Picariello Porsche vertegenwoordigen in Macao. Vorig jaar eindigde de Limburger als zesde voor Toro Racing, terwijl de Henegouwer als achtste finishte voor het Luanzhou International Circuit. Dit jaar rijden beide coureurs voor Absolute Racing, het team waarvoor Picariello eerder dit seizoen al uitkwam in de Fanatec GT World Challenge Asia.

Onze twee landgenoten zijn echter niet de enige die Porsche zullen vertegenwoordigen in de voormalige Portugese kolonie. Laurin Heinrich, die voor Schumacher CLRT aan de start verschijnt, was al bevestigd. De overige twee Porsche-rijders, Thomas Preining en Leo Ye Hongli, zullen uitkomen voor Origine Motorsport. De wedstrijd vindt plaats van 14 tot en met 17 november.

Foto's: Absolute Racing - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op maandag 21 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons