van der Horst

Monza: Q1 Trackracing behaalt teamtitel in de GT Cup Open, naast zilver en tweemaal brons bij de rijders

Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Na de titels in de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Porsche Carrera Cup Benelux, heeft Q1 Trackracing dit weekend voor een hattrick gezorgd. Voor het derde weekend op rij behaalde het team een titel en niet de minste. In de GT Cup Open, een internationaal erkende raceklasse, won het team van Edgard Terium na 2022 en 2023, ook nu weer de puntenstand bij de teams. Stienes Longin en Nicolas Saelens wonnen bovendien op zaterdag voor de derde maal dit seizoen een wedstrijd in het kampioenschap en Nicolas Vandierendonck behaalde zijn tweede zege van het seizoen in de categorie ‘AM’.
Het seizoen van Q1 Trackracing is zonder meer uitzonderlijk te noemen. Na de rijderstitel van Philippe Wils in de Porsche Sprint Challenge Benelux, de rijderstitel van Dirk Schouten in de Porsche Carrera Cup Benelux, de teamtitel in datzelfde kampioenschap, volgde dit weekend ook nog eens, en dat voor het derde seizoen op rij, de titel bij de teams in de GT Cup Open.
 
Stienes Longin en Nicolas Saelens
Stienes Longin en Nicolas Saelens
De internationale GT-competitie was vrijdag, zaterdag en zondag te gast in het Italiaanse Monza, voor de twee laatste wedstrijden van het seizoen. De eerste race, over 50 minuten op zaterdag, resulteerde in een vierde algemene zege voor het team. Nicolas Saelens en Stienes Longin reden in hun Porsche 992 GT3 Cup naar hun derde zege van het jaar, nadat ook Xander Przybylak en Lars Zaenen een overwinning op hun palmares hadden ingeschreven. Jammer genoeg moest het winnende duo van zaterdag, op zondag, na een incident bij de start, de Porsche vroegtijdig aan de kant zetten. Desondanks pakken Longin en Saelens het brons in de eindafrekening van het kampioenschap, voor Xander Przybylak en Lars Zaenen, die vierde eindigen.
 
Laurent Vandervelde/Nathan Braun - Q1 Trackracing
Laurent Vandervelde/Nathan Braun - Q1 Trackracing
Op zaterdag was er nog reden tot feesten, want in de AM-categorie ging Q1 Trackracing zowaar voor de dubbel. Nicolas Vandierendonck won de race, ook met een Porsche 992 GT3 Cup en deed dat voor die andere Porsche in de kleuren van het Limburgse team, met Laurent Vandervelde en Nathan Braun aan het stuur. Op zondag voegden zij er nog een tweede plaats aan toe, wat ook meteen resulteerde in een zilveren medaille in de eindafrekening. Nicolas Vandierendonck mag voor de bronzen medaille naar het gala op het einde van het jaar. In de AM-categorie van de GT Cup Open, was Q1 Trackracing dit seizoen goed voor niet minder dan vier zeges en daarnaast nog eens twaalf podiumplaatsen!
 
Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing
Nicolas Vandierendonck - Q1 Trackracing
Hiermee valt meteen het doek over het seizoen van Q1 Trackracing en “dat was een schitterend seizoen”, aldus teameigenaar Edgard Terium en teammanager Nicolas Vandierendonck. “We zijn nu echter al bezig met de voorbereidingen voor 2025, waarin we onze titels willen verdedigen en waarin met de 24 Uur van Zolder sowieso al één uitdaging op de kalender staat die we absoluut willen winnen! Tot dan en aan iedereen die van ver of dichtbij bij dit team betrokken was dit seizoen, één woord: bedankt!

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 22 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons