van der Horst

Rotax Grand Finals van start in Sarno

Raffle of karts
Raffle of karts
In Sarno zijn vandaag de Rotax Grand Finals begonnen. Met rijders uit 58 landen, die zich allen moesten plaatsen via nationale en internationale kampioenschappen belooft het officieuze WK voor de Rotax klassen opnieuw een spectaculaire editie te gaan worden. Voor Team Belgium verschijnen acht deelnemers aan de start, en daar zitten zeker kanshebbers op medailles tussen.
  • Dreamdrive
Italië kampt momenteel met lokaal noodweer en ook in Sarno was het de afgelopen dagen niet droog. Gelukkig stonden er vooral administratieve taken zoals inschrijvingen en keuring van materiaal op het programma. Gisteren kregen alle deelnemers via loting een chassis toebedeelt tijdens de ondertussen bekende 'Rafle of karts' waarbij alle karts mooi opgelijnd staan op het rechte stuk. 

De MicroMax klasse zal uitkomen op een FormulaK chassis. De Italiaanse constructeur doet voor het eerst in de geschiedenis mee als partner aan de Grand Finals. De Junioren rijden op een Praga kart en BirelART levert het materiaal voor de Rotax Mini Max, en DD2 en DD2 Masters al wordt het chassis in die laatste klasse in de Charles Leclerc kart afgeleverd. De Rotax Senior Max tenslotte, komt uit op een Franse Sodi kart. 

Team Belgium
Team Belgium
Acht Belgen verdedigen onze nationale eer in Sarno. Bij de jongste piloten zijn dat Yesse Moonen, Vic Van Campenhout en Vince Vanderhallen. Bran Vanderveken komt uit in de Rotax Junior Max en Vic Stevens is de enige Belg in de Rotax Senior Max klasse, Nicolas Guillaume de enige in de DD2. Carl Cleirbout en Christophe Adams verdedigen de nationale driekleur in de Masters.

Vandaag wordt er voor het eerst gereden in Sarno, de komende dagen staan de kwalifiaties en heats op het programma. Zaterdag worden de finales gereden en kennen we de kampioenen.

Foto's: Rotax Karting

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 21 oktober 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons