van der Horst

WRC: Wat moet Thierry Neuville doen in Japan?

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville kende geen gemakkelijke rally afgelopen weekend, maar het nieuwe puntensysteem heeft nog maar eens bewezen dat het heel moeilijk is om een kloof te maken, maar vooral nog veel moeilijker om een kloof te dichten. Neuville telt 25 punten bonus, en dus ligt de Belg nog steeds op titelkoers.
Wat moet Thierry Neuville (Hyundai) nu doen, in Japan? Het is heel simpel. Hij moet zes puntjes sprokkelen: that's it. En dan moet Ott Tänak (Hyundai) al bijna een 'grand slam' scoren. Dat is: op kop staan na zaterdag, de sprint op zondag winnen en de volle pot pakken in de Power Stage.

Als Neuville op zaterdag in de top zes eindigt, en de wedstrijd uitrijdt is hij sowieso kampioen. En zoals gezegd: dan moet Ott Tänak al leiden na zaterdag, en ook de rest winnen.
Pakt Neuville geen punten na zaterdagavond: Dan moet hij in de top twee rijden op zondag, en hoeft hij niet meer te scoren in de Power Stage.
Als de Belg op zondag alles spaart tot de Power Stage, en die wint, is hij ook wereldkampioen, al heeft hij dan wel nog ergens anders een puntje nodig.

Met het huidig puntensysteem zijn er tientallen scenario's mogelijk, wat toch wel een luxe is voor de Belg. Het enige wat niet mag gebeuren, is een opgave (op zondag).

Foto: Hyundai Motorsport
Rechtzetting: Meteen na de wedstijd gaf de promotor Neuville een bonus van 26 punten. Dat werd later gecorrigeerd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Japan.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons