van der Horst

Zhuzhou: Ma Qing Hua wint thuisrace

Ma Qing Hua
Ma Qing Hua
Polesitter Nestor Girolami mocht dan wel de hele race hebben geleid, in een prangende laatste ronde moest de BRC Hyundai-rijder het hoofd buigen voor medevluchter Ma Qing Hua (Lynk&Co). Yann Ehrlacher (Lynk&Co) hield zijn titelkansen gaaf met een derde stek voor Santiago Urrutia (Lynk & Co) en Esteban Guerrieri (GOAT Racing Honda) die in de puntenstand tot op tien eenheden is genaderd op kampioenschapsleider Norbert Michelisz, pas achtste.
Ook de TCR World Tour zit er bijna op en dus primeerden in deze op twee na laatste race als naar gewoonte de teambelangen. Het was dus uitkijken hoe de resterende titelpretendenten het er vanaf zouden brengen. 

Van die titelkandidaten had Esteban Guerrieri met een vierde startplaats de beste uitgangspositie. De GOAT Racing Honda-rijder toefde geruime tijd in derde stelling op respectabele afstand van het bakkeleiende leidersduo Girolami-Ma, maar tikte finaal als vijfde aan nadat het Cyan Racing-duo Ehrlacher-Urrutia hem in de slotfase was voorbijgesneld.  
Ehrlacher zelf had voor een blitzstart getekend die hem vanuit achtste stelling naar de vijfde plaats had gekatapulteerd. De Elzasser wist na een al te lange safety car-interventie ten koste van Guerrieri en Butti nog twee plaatsen goed te maken om derde te eindigen. 

Puntenleider Norbert Michelisz mocht als zesde van start maar viel in de openingsronde terug naar de tiende plaats, zij het net voor diens naaste belager in de stand, Thed Björk. Die had in die zelfde eerste ronde twee plaatsen moeten inleveren. Gezien Björk's teamgenoten Ma en Ehrlacher hun eigen kans gingen, moest de Zweed het zonder hulp stellen en bleef hij op een tiende plek steken. 

Michelisz van zijn kant maakte twee plaatsen goed om als achtste te eindigen, zij het niet zonder hulp van BRC Hyundai-maatje Mikel Azcona. De winnaar van de zaterdagrace toefde na het verdwijnen van de safety car in zesde stelling; de eigen titelkansen verloochenend viel hij als bij toeval nog achter Urrutia, Huff en 'Norbi' terug naar de negende plek waar hij als buffer kon fungeren voor Björk's aanvallen op zijn Hongaarse teamgenoot. 

Een wedstrijdverloop en -uitslag die de fans doet uitkijken naar de finale in de straten van Macau. Leider Michelisz reist immers naar de voormalige Britse kolonie af met een minieme bonus van amper tien punten op Esteban Guerrieri die dankzij zijn derde plek over Björk naar de tweede plaats in de puntenstand is gewipt. Ook de Zweed, diens Cyan Racing-stalgenoot Ehrlacher en Azcona zijn met  respectievelijk 19, 23 en 27 punten achterstand nog lang niet uitgeteld in een titelstrijd die zich uitermate spannend aankondigt.

Uitslag Race 2:

1.Ma Qing Hua 18 ronden, 2.Girolami +0.378 ; 3.Ehrlacher +4.184;  4.Urrutia +6.987; 5.Guerrieri +7.744; 6.Butti +8.026; 7.Huff +8.958; 8.Michelisz +12.230; 9.Azcona +12.617; 10.Björk +13.085...

Kampioenschap:
1.Michelisz 274p; 2.Guerrieri -10p; 3.Björk -19p; 4.Ehrlacher -23p; 5.Azcona - 27p; 6.Urrutia -61p; 7.Girolami -72p; 8.Ma Qing Hua -77p; 9.Butti -122p; 10.Filippi -160p...

Foto: TCR World Tour



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 20 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zhuzhou.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons