24H Le Mans: 24H Le Mans: Ferrari pakt tweede zege op rij

Tweede opeenvolgende zege voor Ferrari in Le Mans
De Ferrari 499P #50 van Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina mag zich de winnaar noemen van de 92e editie van de 24 heures du Mans. Voor Ferrari is het de tweede zege op rij, nadat vorig jaar de zuster-Ferrari #51 de 'centenaire' won. José-Maria Lopez, Nyck De Vries en Kamui Kobayashi (Toyota #7) finishten als tweede op 14 seconden. Op een dikke halve minuut kwam de Ferrari #51 (Pier Guidi, Calado, Giovinazzi) over de meet, vlak voor de Porsche #6 van Laurens Vanthoor.
Podium 24H Le Mans 2024
De eindfase was een strategische nachtmerrie voor de teams, op twee uur van het einde reden immers nog negen Hypercars in de leidende ronde. De Ferrari #50 had uiteindelijk de juiste strategie maar werd ook geholpen door de neerslag. Het tempo lag door de enkele buien in de laatste twee uur wat lager en daardoor hoefde de latere winnaar in de laatste minuten niet meer naar binnen voor een snelle tankbeurt.

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
De rest van de top vijf had zich naar een droge finish gerekend maar tot een echte strijd voor de laatste podiumtrede kwam het niet. Laurens Vanthoor (Porsche #6) zette alles op alles maar raakte niet dicht genoeg bij Alex Pier Guidi (Ferrari #51) om een aanval te plaatsen. Stoffel Vandoorne van zijn kant reed de Peugeot 9X8 #94 als elfde over de meet, net voor de zusterwagen #93. De Franse bolides finishten uiteindelijk op twee ronden achterstand van de winnaar.

Manthey EMA - Porsche 911 GT3 R LMGT3
In LMP2 was de zege voor de United Autosports #22 van Jarvis, Garg en Siegel. Anders dan in Hypercar zegevierde Porsche wel in LMGT3 met de Manthey 911 GT3R #91 van Richard Lietz, Morris Schuring en Yasser Shahin. De WRT BMW #31 in de Luigi-kleuren van Augusto Farfus, Darren Leung en Sean Geleal finishte als tweede, een opsteker voor het Belgische team dat weinig geluk kende. De zusterwagen #46 van Maxime Martin en Valentino Rossi zag de finish niet na een crash van Al Harthy en ook bij de Hypercars kenden de troepen van Vincent Vosse een moeilijk debuut.

Rui Andrade, Tom Van Rompuy, Charlie Eastwood
De derde en vierde plaats in LMGT3 waren voor twee Mustang's, met de zwarte #88 voor de gele #44. Daarachter finishten de Iron Dames, waaronder Sarah Bovy, in de Lamborghini #85 als vijfde. De TF Sport Corvette #81 van ondermeer Tom Van Rompuy finishte als vijftiende in de klasse.